Tisztelt Hitelnet!

Párommal nem olyan régen házasodtunk össze. Én 45 éves vagyok, a párom pedig 55 éves. Soha semmilyen hitel nem volt a nevükön és most építkezésbe fognánk. Én most éppen várandós vagyok, és közös gyermekünket januárra várjuk. A páromnak az előző házasságából van 2 gyermeke, akikre soha semmilyen támogatást nem igényelt.

A kérdésem az lenne, hogy az érkező babára és a párom előző házasságból született két gyermekére van-e esélyünk szocpolt felvenni vagy csak a születendő gyermeket fogják figyelembe venni? A közeljövőben nagy valószínűséggel a két gyermek is a mi háztartásunkba fog kerülni, mivel az asszonytól valószínűleg elveszi őket a bíróság a körülmények miatt és a férjemnek ítélik őket.

Az építési hitel csak úgy tudjuk felvenni ha teljesen új ingatlant építünk, vagy esetleg egy használt ház kibővítésére is fordíthatnánk?

Előre is köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!

A párja előző házasságából született gyermekei után akkor tudják igénybe venni a szocpolt, ha a gyermekek hivatalosan a férje eltartásába kerülnek. Szocpolt egy gyermek után jelenleg nem lehet igénybe venni. Ahhoz tehát, hogy jogosultak legyen a támogatásra, a férje gyermekeinek is Önök eltartásába kell kerülniük. Mivel mindketten betöltötték a 40. életévüket, ezért 3. gyermek után csak a születését követően igényelhetik a lakásépítési támogatást.

Piaci kamatozású lakáscélú hitel nemcsak építkezésre, hanem lakásbővítésre is igényelhető. Állami kamattámogatású építési hitelre és szocpolra azonban csak akkor lehetnek jogosultak, ha teljesen új házat építenek.

A szocpol igénylési feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashatnak.

Az építéshez és bővítéshez igényelhető hitelkonstrukciókról legkedvezőbb törlesztő részleteit kiszámolhatja hitelkalkulátorunk használatával, online adatlapunk kitöltésével kérhetnek személyre szabott hitelajánlatot, melyet Szakértőink díjmentesen készítenek el Önöknek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy ingatlanunk, bekötve villany s alap is elkészült. A terv lejárt, s nem tudtuk befejezni. Jelenleg örökölt házban lakunk, aminek 1/8 része a férjemé. Én gyesen vagyok második gyermekünkkel, ami 28.500 Ft + családi pótlék 25.000 Ft. Férjem dolgozik, nettó bére 72.000 Ft. Szeretnénk felvenni 2 000 000 -3 000 000 Ft-ot, folytatni a házunkat, és 3 gyermek után járó szocpolt.
Köszönöm.

Tisztelt Ügyintéző!
Budapest XVII. kerületében párom nevén van 680 nm telek. Arra szeretnénk építeni. Mennyi hitelösszeg vehető fel, illetve felvehető-e egyáltalán rá lakásépítés céljára?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Eszter