Üdvözlöm Önöket.

Szeretnék érdeklődni, hogy szeretnénk házat építeni Szentesen. Könnyűszerkezeteset, faház szerűségre gondoltunk, ami fából van, készen árulják, csak össze kell rakatnunk. Szocpolt lehetséges-e felvennünk? Jelenleg 2 gyermekem van, 15 hónapos és 11 éves. Első lakás lenne.

Telkünk van, Anyósom felajánlotta, van Szentesen egy ingatlanja, igaz szerintem külterületen kívül van, (nem tudom számít-e ez), hogy ráíratja a gyerekekre. Ő neki már fel van építve oda a háza, de a telken még 100 db ház elférne akkora. Számításaink szerint 2 millió forintból meg tudnánk oldani, ugyanis 1 millióért vesszük meg a kész házat, a felépítése megoldott, a párom szakmája, gáz, a villany, a víz bevezetése, mármint úgy, hogy külön óránk legyen, mert amúgy minden bent van a telken, megterveztetés stb.

Kérdésem:
Szocpolt fel lehet venni ilyen építkezésre? Ehhez 2 millió kölcsönt szeretnék felvenni, fix forint alapút 10 évre. Ehhez elég a telek, amit ajándékba kapnak a gyerekek Anyósomtól, vagy kell még egy ingatlan?

Köszönöm előre is válaszukat.
Tisztelettel.
Tünde

Kedves Tünde!

Amennyiben az említett faházhoz 2 millió forint körüli áron hozzá tudnak jutni, akkor valószínűleg nem a könnyűszerkezetes készházra gondol, hanem az úgynevezett mobilházra. Mobilház ugyanis már akár 1-2 millió forinttól is elérhető, míg a készházak ára ennek jóval többszöröse (akár 20-25 millió forint).

Mobilház finanszírozásáról tudni kell, hogy az nem szolgálhat fedezetként egyik pénzintézetnél sem, így hitelre nem vásárolható meg egyik banknál sem. Mobilház építéséhez szocpol (lakásépítési támogatás) ugyancsak nem vehető igénybe.

Ha Önök mégis a mobilház mellett maradnak, akkor a megoldás 2 millió forint összegű, szabad felhasználású jelzáloghitel felvétele lenne, melyhez ingatlanfedezetet kell bevonni. Fedezetként más személy tulajdonában lévő lakóház, hétvégi ház, üdülő vagy belterületi építési telek is elfogadható, ha forgalmi értéke legalább 4,5-5 millió forint és tulajdonosa is részt vesz a hitelügyletben.

A hitelfelvételhez az ingatlanfedezet mellett hivatalos jövedelemigazolás szükséges. Az adósnak legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolnia a jelenlegi munkahelyén, ahol már nem áll próbaidő alatt. A nettó fizetésnek el kell érnie legalább a minimálbér összegét. A szabad felhasználású jelzáloghiteleket forint alapon nyújtják a bankok, akár 5-10 éves kamatperiódussal is, így a választott időszakra fixálható a törlesztő részlet.

Amennyiben a leírt feltételek teljesíthetők, kérjük tekintse meg hitelkalkulátorunkban a legkedvezőbb banki ajánaltokat, kérje ajánlatunkat és Tanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket a személyre szabott hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Mobilházhoz szeretnék hitelt.

Szép napot!
Mobilház/könnyűszerkezetes ház vásárlás előtt állok. Kivitelezhető-e ez az ötlet úgy, hogy a létesítmény nem minősül ingatlannak, szolgálhat-e fedezetként illetve a lakás-takarékpénztárban megtakarított összeg felhasználható-e a mobilház korszerűsítésére? (napelemek, stb)

Mobil házra kaphatok-e lakáscélú hitelt? KHR listán vagyok. Rokkantsági ellátásom van. 6 órában dolgozom.

Kedves Szakértő!
Szeretném tudni, hogy van-e értelme az eszmefuttatásomnak.
1. Lakáskasszából veszek egy összközműves telket.
2. Építek rá alapot és/vagy pincét (az én olvasatomban így már ingatlan, nem ingóság)
3. Erre építem fel a konténerházat, amire szeretném felvenni a csok 10 millióját, de a +10 hitel nem kell.
Van rá esély, hogy ezt kivitelezzem, illetve van valami lehetőség, hogy konténerekből épített házra érvényesíteni lehessen a csokot?

Kedves Szakértő!
Azt szeretném megtudni, hogy párommal Fundamenta Lakáskasszát fizetünk, és ott azt az információt kaptuk, hogy ingatlant csakis belterületit és lakóingatlant vásárolhatunk a kapott megtakarításból+állami támogatásból és megelőlegező hitelből. Ha Párommal építési telket szeretnénk vásárolni (mert erre is használható a Fundamenta), akkor arra gondoltunk, hogy mobilházat telepítenénk a telekre és abból varázsolnánk igazi otthont. Mobilházra lehetséges bármilyen hitelt felvenni vagy nézzünk inkább "normál" lakóingatlant, amire használható a Fundamenta?
Válaszát köszönöm!

Tisztelt Szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy mobilház/konténerház építésére lehet-e igényelni lakáshitelt, illetve felvehető-e erre az ingatlantípusra a CSOK?
Köszönettel:
Gergő

Üdvözlöm!
Van egy 6 hetes gyermekem és egy 60 m2-es mobilházam 1887 m2-es területen! Szeretném segítségét kérni, mik lennének a lehetőségeim a szocpolt illetően?
Köszönöm válaszát.