Tisztelt Hitelnet!

Két svájci frank alapú hitellel rendelkezem (sajnos). Egy budapesti és egy szolnoki ingatlan a fedezet! A szolnoki ingatlanra az Axa Banknál lett felvéve a hitel. Ekkor meg 165 Ft volt a svájci frank árfolyama! 3 személy vette fel a hitelt: édesanyám, édesapám és én. Édesapám sajnos meghalt, én elvesztettem az állásomat, de persze segítség nincs a bank részéről! Kérem, ha van ötletük, segítsenek!

Azzal szeretnénk tisztába lenni, hogy ez a reakció a banktól normális vagy nem??!! Három emberből kettő kiesett a törlesztésből! Viszont a havi maximum 50 ezer Ft-ból mára havi 100 ezer Ft lett és édesanyám ezt mar nem bírja fizetni!!!! Azóta a helyzet miatt én külföldön próbáltam szerencsét (Anglia) kisebb-nagyobb sikerrel! Jelenleg a feljelentésen gondolkozunk.

Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel.
István

Kedves István!

Fizetési nehézség esetén – mielőtt még hátralék keletkezne – mindenképpen a hitelnyújtó bankhoz érdemes fordulni. A pénzintézeteknél különböző áthidaló megoldások vannak, melyek egy bizonyos ideig segítséget nyújthatnak a hitelfelvevőknek a hiteltörlesztésben. Ilyen segítség lehet az árfolyamrögzítés, a futamidő hosszabbítása, a csökkentett havi törlesztő részlet, stb.

Az Axa Banknál van lehetőség havi fix törlesztési mód választására már meglévő hitelek esetében is. Ezzel a deviza alapú hitelek havi törlesztése a teljes futamidő alatt előre tervezhetővé válik. Ugyanakkor a bank másik – devizahiteleseket segítő – programja, melynek keretében a kölcsön átalakításra kerül, akár a teljes hátralévő futamidőre is védelmet nyújthat a svájci frank esetleges további kamatemelkedése ellen. Ezekről bővebben az érintett bankfiók tud Önnek felvilágosítást adni.

További lehetőségként merülhet fel a hitelkiváltás. Erre szintén csak problémamentesen fizetett kölcsönök esetében van lehetőség. A fennálló tőketartozás ismeretében számolja ki online Hitelkalkulátorunk segítségével az adósságrendező hitelek várható törlesztő részletét, s amennyiben kedvezőnek találja, kérje Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatát! Amennyiben lehetőség nyílik az adósságrendezésre, a Hitelnet Szakértői tájékoztatni fogják a szükséges dokumentumokról, s vállalják a hitelügylet teljes körű – ingyenes – lebonyolítását is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése