Mit tehetünk felmondott jelzáloghitelünkkel?

Szüleim svájci frank alapú hitelét felmondta az Otp bank. 2012 márciusáig tudták fizetni, majd egyre kevesebbet tudtak törleszteni, aztán nem bírták fizetni.

Édesanyám ügyvédhez fordult, aki kérte a banki szerződést, amit az Otp bankban nem tudtak kiadni, mondván nincs, csak közjegyzői szerződés, erre az ügyvéd azt felelte, hogy akkor mire fizetnek. Ráadásul a bank is kiküldött egy szakembert, aki szerint 22 hónapja nem fizetik a hitelt és eddig többet fizettek havonta, mint ami a megállapított törlesztőrészlet.

Érdemes-e perre vinni a dolgot, mivel sok minden nem tisztázott.
Sándor

Kedves Sándor!

A hitelügyletek jogi kérdéseiben irodánk nem illetékes. Javasoljuk, hogy a kölcsönnel összefüggő, nem tisztázott kérdésekkel forduljon első körben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (Pszáf).

Amennyiben a Pszáf a felmondott jelzáloghitelükkel kapcsolatban Önöknek ad igazat, akkor a továbbiakat illetően (esetleges pereskedés) az ügyvéddel érdemes konzultálni. Azt azonban tudniuk kell, hogy a közjegyzői kölcsönszerződésben a szülők vállalták a hiteltörlesztést. A kölcsön nemfizetésének pedig a hitelszerződés felmondása a következménye.

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Nem tudni miért zárkózik el az Erste Bank. Talán azért is, hogy mindenképpen végrehajtó kerüljön a képbe. Ezt gondolom mint “kis ember”-, aki csak munkabérből él. Be kell, hogy engedjük? Mi a teendőnk? Jó-e az, ha együttműködünk vagy pereskedhet is Velünk?
Kérem tisztelettel, adjanak rövid tájékoztatást!
Tisztelettel.

Kedves Marika!
Irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, végrehajtási eljárásokban nem vagyunk illetékesek, így ezzel kapcsolatban sajnos nem tudunk Önnek tanácsot adni. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértővel!

Kedves Hitelnet! 2 kérdésem lenne: 1. Nemrégiben házasodtam meg és a férjemnek van egy nagyobb hitele, amit a szülei vettek fel az ő nevére, de nem fizetik. Azt hallottam, hogy idővel mivel a felesége lettem, rám is terhelhetik a hitelét, mivel neki semmi nincs a nevén, minden az én nevemen van. Érdeklődöm, hogy ez lehetséges-e? (a hitelt az esküvő előtt vették fel sokkal) 2. A hitel már kikerült a banktól, mivel nem lett fizetve, így beszéltünk velük, de egyszerűen nem tudunk megegyezni. Maximum havi 30-40 ezerrel tudnánk törleszteni, de ők csak 70-90 ezerre adnak ajánlatot. Kérném, hogy ha van ötlete,… Továbbiak »

2007-ben vettünk ingatlant szocpol+hitel (Svájci frank alapú) segítségével. Sajnos a válság minket is érintett. A hitelünket felmondta a bank! 2010-ben volt egy árverés, ami sikertelen volt. Megkeresett minket a bank, hogy havi 40.000-Ft tudunk-e vállalni. Eleinte ment is, de közben én már nem dolgozom és az iskolakezdéskor sajnos megcsúsztam még ezzel az összeggel is. Most újra árverés várható. A férjem fizetését vonja a Bank.
Tehetek valamit, hogy ne veszítsük el a házunkat?
Tisztelettel: Zsuzsanna

Jelzáloghitelünket 206 napja nem tudjuk fizetni. A bank bontani akarja a szerződést. Érdeklődtünk az eszközkezelőnél, de mivel 2012 január 01-én még nem volt meg a 180 napos késés, ezért a jogszabály szerint nem vagyunk a programba valók. A házat áruljuk, de még nincs érdeklődő sem.
Hova fordulhatnánk még segítségért?


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x