Tisztelt Cím!

SOS szeretnék választ kapni, tekintettel arra, hogy nincs lehetőségem ügyvédet fogadni. 2008-ban, mint korengedményes szolgálati nyugdíjas felvettem 2,5 millió forint személyi hitelt, melynek kezesei a volt férjem és jelenlegi felesége voltak. A hitelt Takarékszövetkezetben vettem fel. 2012. januártól a nyugdíjam szolgálati járadékká minősítették, valamint ezzel egy időben Édesanyám stroke-ot kapott. Az anyagi helyzetem e két okból megrendült, viszont a hitelt fizettem kisebb nagyobb megszakításokkal, vagy úgy, hogy egyik hónapban nem, majd a másik hónapban 2 havit. Ezeket a Takarékszövetkezet vezetőjével mindig megbeszéltem.

Időközben 2016-ban ez a vidéki takarékszövetkezet központja átkerült egy másik bankhoz. Erről nekem nem volt tudomásom. Az új központ olyan lakcímre küldött felszólítást, (Édesanyám ingatlana), és Ő idősek otthonában van, amely címről én 30 éve kijelentkeztem, és életvitelszerűen sem éltem ott. A volt férjem és felesége is megkapták a felszólítást, de felém nem jelezték, így nekem nem volt tudomásom arról, hogy egyáltalán elindult valami. Ezt követően MOKK is írt, azt is ugyanarra a lakcímre küldték. A volt férjem és felesége megkapta, én nem. Minden levél “nem kereste” jelzéssel érkezett vissza a feladóknak. Volt férjem és felesége engem semmilyen módon erről nem értesítettek. Úgy tudtam meg, hogy inkasszálták a számlám. Automatából szerettem volna felvenni pénzt, és technikai okok miatt kiírással ez nem sikerült. Azt hittem, hogy nincs pénz az automatában. Felkerestem a bankot személyesen, ott közölte az ügyintéző, hogy a volt férjem 3.300 000 Ft erejéig inkasszáltatta a számlám egy közjegyzői okirat kapcsán, valamint végrehajtás indult. Próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de semmilyen módon nem sikerült. Én magam kerestem meg a közjegyzőt, végrehajtót, és a takarékszövetkezet központját, innen értesültem róla, hogy volt férjem és felesége kifizettek egy végrehajtónak 2.400 000 Ft-ot, miközben a teljes hitelösszeg 2,5 millió forint volt, és én akkorra már kifizettem 4.557 600.-Ft-ot, a hitel 2015. júliusban járt volna le, ha addigra teljesítettem volna, akkor 4.452.000.-Ft lett volna. Gyakorlatilag a tudtomon kívül fizették ki az összeget, sem szóban, sem írásban nem tájékoztatva engem. Kézbesítési vélelem megdöntésével, valamint ellentmondással éltem a közjegyzői irodánál, ahol helyt adtak a bizonyítékaim alapján, és megszüntette a közjegyző és a végrehajtó a végrehajtást, ez múlt év november 22.-én jogerőre emelkedett.

A volt férjem és felesége most megtérítési igény pert indítottak ellenem, így alperesként e hónap 23.-án lesz a tárgyalás. Beadványukban 900.000 Ft-al többet követelnek, mint amit kifizettek, kamatra hivatkozva, valamint kérték a bíróságot, hogy a 2016. évi törvényeket vegyék figyelembe. Láthatóan ügyvéd adta be az egészet. A keresetükhöz nem csatoltak mást, csak azt, hogy ők emiatt 7.300.000 Ft hitelt vettek fel (kifizettek a tudtomon nélkül 2.400.000.-Ft-ot), valamint a végrehajtónak fizetett számlát csatolták, semmi mást. Volt férjem a közjegyzőnél büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozott, bizonyítani tudom, hogy hazudott mint a lakcímemet, mint azt vonatkozóan, hogy velem felvette volna a kapcsolatot. Úgy érzem, hogy ez sem erkölcsileg, sem jogilag nem állja meg a helyét, viszont ügyvéd nélkül minden bizonnyal elvesztem a pert, habár nem értem, hogyan is, és miből tudnék kifizetni ekkora összeget, és fentiek alapján véleményem szerint jogtalan is.

Mit tehetnék?
Köszönöm a választ. Sürgős.
Erika

Kedves Erika!

Hitelközvetítéssel foglalkozó irodánk jogi, illetve végrehajtási ügyekben nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése