Mit tehetek, ha a betegségem miatt a bank felmondta a lakáshitelemet?

Felmondta a bank a hitelem és kértem, hogy állítsák vissza, mivel betegségem miatt nem tudtam fizetni. Kértem ajánlatot is a banktól, ami kb. 350.000.- Ft lenne, de ennyi pénzt 15 napon belül összeszedni nem lehet. Mit lehet még ilyenkor tenni, hogy visszakapjam a hitelem. Köszönöm a válaszukat előre is.
Mónika

Kedves Mónika!

Mivel Ön és a hitelfolyósító közötti kölcsönszerződésről van szó, ezért ezzel kapcsolatban csak az adott bankkal tud egyeztetni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A fiam lakáshitelét nem fizetés miatt felmondta a bank. Kérelmet nyújtottunk be a törlesztő folytatására.
Elutasítás estén utcára kerülnek? 1 éves kislány és terhes anyuka, munkanélküli apuka. Kihez forduljunk?
Sajnos mi sem tudjuk fizetni a részletüket. Mit tegyünk?
Aggódó szülők

Kedves Katalin!
A lakáshitel felmondása nem jelenti azt, hogy rögtön utcára is kerül a család. Mindenképpen a hitelnyújtó bankkal való megegyezést javasoljuk a további törlesztést illetően. Felmondott lakáshitel esetén hitelkiváltásra már sajnos nincsen lehetőség.

8 évvel ezelőtt lakásvásárlásra adtuk a fejünket a volt párommal. A szüleim házát bevonták az ügyletbe, mint pótfedezeti ingatlan. 5 és fél millió volt a hitel összege (CHF alapú), és havi 40 ezer Ft-ot fizettem. Rá 2 évre megszületett a kisfiam. 2009-ben, a törlesztőrészlet közel duplájára emelkedett, majd mikor én már csak a 25 ezer Ft-os Gyest kaptam, a párom elvesztette a munkáját. Fizettünk, ahogy tudtunk. Felmondták a hitelt, de egy behajtó céggel megállapodtunk a havi 50 ezer Ft-os havi részletben. Visszamentem dolgozni, otthagytam a párom, hazaköltöztem a szüleimhez, csak hogy tudjam csökkenteni a költségeim, és fizetni a havi 50… Továbbiak »


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x