Jó estét kívánok!

Óriási segítségre lenne szükségem, illetve a tanácsukra, mit tegyünk a párommal. A párom 29 éves, én 28 és házasok vagyunk. Az OTP bankban elindítottunk egy megelőlegező csokkal kombinált kamattámogatott lakáshitelt. A történet így kezdődik, kértünk egy ajánlatot, hogy mire vagyunk alkalmasak. Nagyon készséges volt az ügyintéző. Mivel nem rendelkeztünk önerővel, így azt mondta az ügyintéző, hogy ő megcsinálja a páromnak a személyi kölcsönt önerőnek, jelzem ez egy millió Ft, meg a csok, ami szinten egy millió. Azt mondta ez így jó lesz, mert a párom fizetése behitelezhető, 133.000 Ft nettó fizetése. Mivel nekem nincs fix jövedelmem, így az övét vették alapul.

Mindent úgy csináltunk, ahogy a bank mondta. A szerződés szeptember 22.-én köttetett december 15. a lejárta. A foglalót is adva előzetesen is kikértük maximálisan az PTP véleményét, nehogy rosszul csináljunk valamit. Vakon megbíztunk bennük. Így néz ki a a szerződés: önerő egy millió, ami a 800 ezer Ft személyi kölcsön, 200 ezer Ft foglaló, csok egy millió Ft, lakáshitel három millió Ft, ebből tevődik össze az 5 millió Ft, ami a ház kialkudott vételára.

A becslő 5 millióra becsülte, a csok megfelel, 67 nm, minden jó. Egy hete kiderült, hogy a bank 1.500.000 Ft-nál többet nem ad nekünk. Több unszolásra én említettem meg, hogy adóstársat be kellene vonni, nem? Habár az elejétől meg voltunk vezetve, azt mondta, hogy minden rendben, ez a hitel nem bukik meg, biztosan meglesz, minden feltételnek megfelelünk. Édesanyámat végül bevontuk adósnak 144.000 Ft-os jövedelemmel. És 2.360.000 Ft-nál nem ad többet a bank. Megkérdeztem, miért állította, hogy megkapjuk, ha nem. És miért nem tájékoztat, hogy alakul a dolog? Ha ez nem sikerül, buktunk 300.000 Ft-ot, a csok elinditásához szükséges engedélyek, kifizetések, illetve az ügyvéd, foglaló, stb.

2 hetünk maradt kb. és lejár a szerződés. Megint csak megkerestem, hogy ilyenkor mi van. Fennhangon kiabálta, hogy meglesz értsem meg. Aztán most ott tartunk, hogy azt mondja az ügyintéző, hogy fogalma nincs, édesanyám személyi kölcsönt nem akar felvenni? Na akkor már mondtam neki, hogy nem tudnánk már miből fizetni és mi a garancia megint ígérgetés? Tolassam ki szerinte a szerződést. De hova, minek? Azt sem tudja mit csinált. Megállapodtunk 14.000 maximum lakástakarék pénztár fizetésre, erre 18.000 Ft-tal számol, kérésre sem tol futamidőt.

Hogy állíthat ilyet, hogy meglesz, ha egy kicsi esélye is van, hogy nem sikerül. Mit kalkulált ez a nő?
Ilyenkor mit tegyek? Segítséget szeretnék kérni.
Köszönöm.
Sz.-né

Kedves Asszonyom!

Amit javasolni tudunk Önnek az, hogy keresse meg a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink az ügylet valamennyi részletének ismeretében megkeresik az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő banki ajánlatot. Néhány napon belül meg tudjuk mondani, hogy maximum mekkora összegű hitelt kaphatnak, melyik banknál és milyen feltételekkel. Ha sikerül megtalálni a megfelelő hitelkonstrukciót, akkor valóban szükség lesz a fizetési határidő módosítására.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok.
A kisasszony bizonyos dolgokat kihagyott a hitelkérelmünkből, ezért egy hozzá értő ügyintéző segítségével mai napon megkaptuk a választ, hogy a hitel megvalósul. Elnézésünket kérte a bank a kellemetlenségért.

Jó napot kívánok!
Ügyem megoldódni látszik, egyéni döntésre beadták hitelkérelmemet.
Egyenlőre várok, hogyan alakul tovább a helyzet.
Szép napot!