Tisztelt Hitelnet!

Ingatlanhitelt kértünk az Erste Banktól, tulajdoni hányad kivásárlásra. Értékbecslő 14M Ft-ra becsülte az ingatlant, kölcsön összege 7M Ft 15 évre 5 éves fix konstrukcióban. Jövedelmünk 275 000 Ft, egy meglévő hitelünk van, melynek összege: 57 000 Ft 27 hónapig (autóhitel), volt egy cetelemes hitelkártya a nevemen, melyről soha egy Ft-ot nem használtunk fel, mert amikor postán kiküldték, "mint jó adósnak" (2012-ben) elégettem, hogy ne essek csábításba. Akkoriban felhívtak, hogy aktiváljam, de mondtam nem fogom, mert elégettem. Most kiderült, hogy ez a kártya létezik, kértem a törlését, a KHR-ből is, plusz egy igazolást erről a bank felé. Volt 100 000 Ft A hitel keret, melyet szintén megszüntettünk.

Az elutasítás oka az volt, hogy az A hitel mindig ki volt használva és az OTP folyószámla alján jelzik, hogy hónap 2-án nem tudták levonni a garancia biztosító felé a biztosítási díjakat, csak a második próbálkozásnál tizedike körül.

Mit lehetne tenni? Elveszik 80.000 Ft, melyet eddig kifizettünk. Adóstársként már az elején kértük, hogy vonjuk be a gyerekemet 150.000 Ft-os jövedelemmel, de azt mondták első körben nem kell, akkor most kértem, ha első körben nem kellett akkor legyen ez a második kör, és holnap viszem a jövedelemigazolását.

Szeretném kérni a véleményét, mert méltatlannak tartom, hogy küldik jó pénzért az értékbecslőt, majd utána észreveszik, hogy anyagilag nem felelünk meg, mert magas kockázatúak vagyunk. (Soha egy nap késésünk nem volt a hitelünk befizetésénél, nem tudom ezt ők látják-e?)

Ön szerint mit tehetnénk?

Köszönettel: Gabriella

Kedves Gabriella!

Amennyiben a nem megfelelő jövedelemfedezettség miatt utasította el a bank hitelkérelmüket, akkor további, fizetőképességet javító adóstárs – jelen esetben jövedelemmel rendelkező gyermekük – bevonása megoldás lehet. Ha a folyószámlán lévő visszautasított tételek miatt került elutasításra a hitelkérelem, akkor sajnos további adóstárs bevonása sem jelenthet segítséget. Ez utóbbi esetben kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében személyre személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése