Mit tehetek a végrehajtás elkerülése érdekében?

Tisztelt Hitelnet!

Segítséget szeretnék kérni. Követelés kezelőnél kezelt adósságom részleteit márciustól nem tudtam fizetni önhibámon kívül (elfogyott a csekk). Levélben kértem, hogy küldjenek amit igazolni is tudok, de nem kaptam és semmilyen más hivatalos megkeresést.

Kb. egy hete kaptam ingatlanomra egy árverési hirdetményt, amiben már becsérték is szerepel, ami nagyon alacsony. Ebből értesültem a helyzetemről és arról is mekkora adósság halmozódott fel, amiről sosem kaptam értesítés.

Mit kell tennem, hogy megállítsam az árverést és tisztázhassam a helyzetem? Félek, kifutok az időből és idős, beteg szüleimmel utcára kerülünk és életem végéig tiltják a fizetésem, ha azon az értéken értékesíti az ingatlanom. Megtudtam, hogy a végrehajtást kérőnél a 6M tőketartozás 11M lett kamatokkal együtt. A végrehajtónál pedig már 16M Ft lett. Van rendszeres jövedelmem, szüleim nyugdíja vagy eladom a házam is ha kell, de mindenhez időre lenne szükségem. Tudom, hogy hibás vagyok, én is kész kezesként lettem adós a volt férjem miatt.
Kérhetem a bíróságot is újra vizsgálni az ügyem? Felfüggesztési kérelemre van esélyem?

Végrehajtást kérőnél fizetem ki a 11 milliót, akkor a végrehajtás költségeit már nem kell kifizetnem, ami 5 millió Ft? Mert csak így maradna annyi pénzem, hogy venni tudják valahol egy kis házat, de a legrosszabb, hogy féltem a szüleim és nem vagyok tisztában milyen kérelmet hova küldjék és lassan lejár a 15 nap a levél átvétele óta.

Ha kapnék még esélyt a végrehajtás kérőnél tisztázni és bármilyen egyezséget kötni és neki fizetni, nem lenne szükség arra, hogy elveszítsem mindenünk és soha többé esélyem se lesz talpra állni és megélni.

Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Klaudia

Kedves Klaudia!

Irodánk végrehajtási kérdésekben nem illetékes. Javasoljuk azonban, hogy mielőbb vegye fel a kapcsolatot az érintett felekkel. A követeléskezelő tud segíteni Önnek abban, hogy milyen lehetőségek lennének az árverés elkerülésére.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Mivel adott esetben hitelkiváltásra nincs lehetőség, így irodánk sajnos nem tud segíteni Önnek.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x