Mit tehet a jóhiszemű adós végrehajtás esetén?

Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem az lenne, ha 2006. 07. hónapjában jóhiszeműségből segítségemet adtam egy jó barátnak. A nevem alatt hozott ki egy autót a szalonból úgy, hogy ő az adóstárs! Megígérte, hogy ő fizetni fogja az új autót. Sőt igazolta, hogy egy illfero cég fogja fizetni az autó részleteit annak fejében, hogy az autójára a cég logóját rá teheti az illfero cég reklámozó céllal. Majd így belementem és én mint adós és a jó barát adóstársként megvette az új autót a szalonból.

A vétel után kaptam értesítést, hogy nincs fizetve az autó. Mennyi ideje arra nem emlékszem, de a levélben az volt írva, hogy adjam le az autót a banknak. Ha nem,, akkor elveszik és ha ők teszik, annak bő költsége lesz. Tehát én azonnal felkerestem az adóstársat (a jóbarátom), hogy adja azonnal ide az autót és mutattam neki a levelet. Egy kis huzavona után csak ideadta és leadtam a banknak arra a gyáli konténer címre ahová kérte.

Aztán pár hét múlva kaptam egy papírt, hogy a bank eladta az autót egymillió kétszázezer forintért. A fennmaradó tartozás 4 millió. (Az autó vételára 3700 ezer volt. 2 évig 45 ezrével volt fizetve.) Majd a levél után csend! 2018-ban a munkahelyem jelezte, hogy fizetés letiltás van egy önálló bíróságtól kérve! És aláíratott velem a munkahely egy papírt, hogy tudomásul vettem, és így minden pénzbeli juttatás, béremből 33%-ig lebontásra került.

2020. október 22-en a munkahelyem megszűnt a járvány miatt, de bármi reakció vagy értesítés nélkül azonnal inkasszóval szembesültem. A munkanélküli pénzt kaptam októberit 40.000.- és levonták a felét, tehát maradt 20 ezer forintom egy hónapra megélhetésre! Ami úgy történt, hogy ebből az összegből elutaltam a 14 ezret villanyszámlára és a csoportos beszedése a bank 5000 Ft-ot levont, így maradt 1000 Ft a számlákon. Majd a bankok kezelési költséget vont 600 forintot! Így maradt 400 forintom. Ez történt 2020.10.09-én. Azóta nincs se pénzem, se munkahelyem.

Kérdésem: mit tehetek? Részletfizetést kértem írásban 2020.10.04–én. Eddig még nincs válasz! Ilyen esetben mi a teendőm mint adós?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Kedves Kérdező!

Az adós és adóstárs ugyanúgy felel a felvett kölcsön visszafizetéséért. Javasoljuk, hogy az ügyben keressen meg egy végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakembert, aki ismerteti az Ön lehetőségeit adott esetben.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlításaUtolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x