T. Hitelnet!

Házat szeretnénk venni a párommal, és testvérével. Ami a bonyodalom számunkra, hogy önerőnk úgy van, hogy a párom testvérének a kislánya örökölt, aki még kiskorú, de a gyámhatósággal beszéltünk és van rá lehetőség, hogy az az összeg legyen az önerő, csak azt nem tudjuk, hogy az én minimálbéres fizetésemre kaphatok-e hitelt?

12 milliós házakat nézegetünk, mivel 2 generációsra lenne szükségünk, és az önerőnk 2 millió. Ingatlant nem tudunk bevonni, de édesanyám szintén minimálbéres és ő nem tudom, belevonható-e mint kezes?

Angéla

Kedves Angéla!

A legtöbb pénzintézetnél minimálbéres fizetéssel már igényelhető lakáshitel. A felvehető kölcsön összegét azonban nagyban befolyásolja a háztartás igazolt jövedelme. Vagyis kisebb összegű lakáshitel felvételére lehet számítani minimálbéres jövedelemmel, mint egy magasabb kereset esetén.

A lakáshitel fedezetéül elfogadható a megvásárolni kívánt ház. Azt azonban tudni kell, hogy jogszabály határozza meg azt, hogy a ház értékének maximum hány százaléka vehető fel. A kormányrendelet szerint a finanszírozási arány nem haladhatja meg a ház piaci értékének 80%-át, vagyis 12 millió forint értékű lakóház esetén a 9,6 millió forintot. Ezt az összeget tovább csökkenti a minimálbéres kereset. 12 milliós családi ház megvételéhez tehát 2 millió forint sajnos nem lesz elegendő. A kölcsönösszeg minimálbéres kezes bevonásával sem növelhető.

Ha mégis lenne lehetőség plusz ingatlan és további adóstárs bevonására, akkor kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat! A jelenlegi hitelpiacon elérhető legalacsonyabb törlesztő részletek apra készen megtekinthetők online lakáshitel kalkulátor segítségével.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Az szeretném megtudni, hogy minimálbéres közalkalmazotti munkaviszonnyal tudok lakáshitelt felvenni? Van 2 millió önerőm és ugyanennyi kellene a kiszemelt házra. Egyáltalán érdemes-e megpróbálni az igénylést, vagy ne is reméljem ezzel a keresettel, hogy kapok?

Kedves Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni és érdeklődnék minimálbérrel maximum 3 milliót kaphatok-e?

Szép napot!
Használt lakást szeretnék vásárolni és érdeklődni szeretnék, hogy minimálbérre vehetek-e föl hitelt? 2 milliót szeretnék felvenni!
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv: Linda

Menyem özvegyen maradt 4 éves gyermekével. Szeretne majd egy 35-40 m2-es lakást vásárolni maximum 4 millióig. Május óta van munkahelye, minimálbérrel vették fel.
Milyen támogatásokra lenne jogosult, és minimálbérrel kap-e egyáltalán kölcsönt a banktól?

Üdvözlöm!
Párommal használt családi házat szeretnénk vásárolni egy faluban. A ház jelenlegi ára 9 millió forint, 2006-ban épült. Érdekelne, hogy kettő bejelentett minimálbérre mennyi a maximális felvehető összeg? Kettő családi házat tudnánk megterhelni ha muszáj, és azt is amit megvásárolnánk. A két megterhelhető családi ház értéke kb. 20 millió forint.
Segítségét köszönöm!

A kérdésem a következő: Minimálbérrel, lakásfedezettel kapnánk hitelt a párommal egy 6,2 milliós lakásra, 15 éves futamidővel?

Kaphat-e hitelt minimálbérrel rendelkező pár élettársi kapcsolattal használt családi házra? A jövedelem nem közös számlára megy. Az első lakáshoz jutási támogatás létezik-e még?

Tiszteletem!
Azt szeretném kérdezni, hogy határozatlan idejű munkaszerződésem van, minimálbért kapok! Használt lakást szeretnék vásárolni, de az otthonteremtési kedvezményeket is kiszeretném használni mivel 3 kiskorú gyermekem van.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Én 25 éves vagyok. A jelenlegi cégnél 2 éve folyamatos munkaviszonyban vagyok. Minimálbérre bejelentve. Szeretnék felvenni Használt lakásra hitelt úgy 3 milliót. 10, maximum 15 évre. A Kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyem van, hogy kapok hitelt?
Kézben kapom a fizetésem. Szükséges-e, mindenképpen feltétel a folyószámlámra utaltatnom a fizetést?
Esetleg valami tanács, lehetőségek számomra?
Köszönettel: Csaba

A párom minimálbéres, tehát 90 Ft körül keres, de családi házat szeretnénk venni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esetleg valami hitel a számunkra?
Előre is köszönöm a választ.

Román állampolgár vagyok, rendelkezem Magyarországon bejelentett lakcímmel és bejelentett munkával (minimálbér). Kezes nélkül van esélyem lakáshitelre? Ha nem, akkor milyen hitelt tudnék felvenni?
Előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék venni, de a keresetem nem sokkal több a minimálbérnél. A lakást 7,2 millió forintért venném és csak 1,2 millió forintra lenne szükségem. Ekkora jövedelemmel Önök szerint megkaphatom?
Köszönettel.
Jóska