Minimálbérre kaphatok lakáshitelt?

T. Hitelnet!

Házat szeretnénk venni a párommal, és testvérével. Ami a bonyodalom számunkra, hogy önerőnk úgy van, hogy a párom testvérének a kislánya örökölt, aki még kiskorú, de a gyámhatósággal beszéltünk és van rá lehetőség, hogy az az összeg legyen az önerő, csak azt nem tudjuk, hogy az én minimálbéres fizetésemre kaphatok-e hitelt?

12 milliós házakat nézegetünk, mivel 2 generációsra lenne szükségünk, és az önerőnk 2 millió. Ingatlant nem tudunk bevonni, de édesanyám szintén minimálbéres és ő nem tudom, belevonható-e mint kezes?

Angéla

Kedves Angéla!

A legtöbb pénzintézetnél minimálbéres fizetéssel már igényelhető lakáshitel. A felvehető kölcsön összegét azonban nagyban befolyásolja a háztartás igazolt jövedelme. Vagyis kisebb összegű lakáshitel felvételére lehet számítani minimálbéres jövedelemmel, mint egy magasabb kereset esetén.

A lakáshitel fedezetéül elfogadható a megvásárolni kívánt ház. Azt azonban tudni kell, hogy jogszabály határozza meg azt, hogy a ház értékének maximum hány százaléka vehető fel. A kormányrendelet szerint a finanszírozási arány nem haladhatja meg a ház piaci értékének 80%-át, vagyis 12 millió forint értékű lakóház esetén a 9,6 millió forintot. Ezt az összeget tovább csökkenti a minimálbéres kereset. 12 milliós családi ház megvételéhez tehát 2 millió forint sajnos nem lesz elegendő. A kölcsönösszeg minimálbéres kezes bevonásával sem növelhető.

Ha mégis lenne lehetőség plusz ingatlan és további adóstárs bevonására, akkor kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat! A jelenlegi hitelpiacon elérhető legalacsonyabb törlesztő részletek apra készen megtekinthetők online lakáshitel kalkulátor segítségével.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Az szeretném megtudni, hogy minimálbéres közalkalmazotti munkaviszonnyal tudok lakáshitelt felvenni? Van 2 millió önerőm és ugyanennyi kellene a kiszemelt házra. Egyáltalán érdemes-e megpróbálni az igénylést, vagy ne is reméljem ezzel a keresettel, hogy kapok?

Kedves Magdolna!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Kedves Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni és érdeklődnék minimálbérrel maximum 3 milliót kaphatok-e?

Kedves Arnold!
Attól függ, hogy milyen értékű és hol található helyileg az ingatlanfedezet, illetve milyen egyéb havi rendszeres kiadásai vannak. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a részletes ismeretében pontos választ tudnak adni kérdésére.

Szép napot!
Használt lakást szeretnék vásárolni és érdeklődni szeretnék, hogy minimálbérre vehetek-e föl hitelt? 2 milliót szeretnék felvenni!
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv: Linda

Kedves Linda!
Ingatlanfedezet bevonásával minimálbérrel is igényelhető hitel. Az, hogy mekkora összeget kaphat, függ a fedezetül felajánlott ingatlan értékétől. További konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Menyem özvegyen maradt 4 éves gyermekével. Szeretne majd egy 35-40 m2-es lakást vásárolni maximum 4 millióig. Május óta van munkahelye, minimálbérrel vették fel.
Milyen támogatásokra lenne jogosult, és minimálbérrel kap-e egyáltalán kölcsönt a banktól?

Kedves Zsuzsi!
A 3 hónapos folyamatos munkaviszony megléte esetén nyílhat lehetősége menyének lakáshitel igénylésére, ha már nem lesz próbaidő alatt. Gyermekek utáni támogatás használt lakás esetén nem vehető igénybe. Megfelelő önerő megléte esetén lakásvásárlási hitel minimálbérrel is igényelhető. További – személyre szabott – tájékoztatást Tanácsadóink online adatlapunk kitöltését követően tudnak adni.

Üdvözlöm!
Párommal használt családi házat szeretnénk vásárolni egy faluban. A ház jelenlegi ára 9 millió forint, 2006-ban épült. Érdekelne, hogy kettő bejelentett minimálbérre mennyi a maximális felvehető összeg? Kettő családi házat tudnánk megterhelni ha muszáj, és azt is amit megvásárolnánk. A két megterhelhető családi ház értéke kb. 20 millió forint.
Segítségét köszönöm!

Kedves Vanessza!
Az előzetes jövedelemvizsgálat és hitelbírálat elvégzéséhez további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s ezt követően Szakértőink személyre szóló tájékoztatást fognak adni Önöknek.

A kérdésem a következő: Minimálbérrel, lakásfedezettel kapnánk hitelt a párommal egy 6,2 milliós lakásra, 15 éves futamidővel?

Kedves Dóra!
Megfelelő értékű plusz ingatlanfedezettel, s ha nincsen egyéb hiteltörlesztésük, lenne esély a 6,2 millió forint összegű lakáshitel felvételére. Pontos kalkulációhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Kaphat-e hitelt minimálbérrel rendelkező pár élettársi kapcsolattal használt családi házra? A jövedelem nem közös számlára megy. Az első lakáshoz jutási támogatás létezik-e még?

Kedves Asszonyom! Lakáshitel elvileg igényelhető minimálbérrel is. Az, hogy a két minimálbér elegendő-e a lakáshitel felvételéhez attól is függ, hogy mennyi hitelt szeretnének felvenni, van-e már valamilyen kölcsönük, ha igen, akkor annak mennyi a havi törlesztő részlete, illetve milyen értékű a megvásárolni kívánt családi ház. Ezeket a kérdéseket online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével válaszolhatja meg, s ezek után Szakértőink tájékoztatást tudnak adni a lakáshitel felvételével kapcsolatban. A hiteligénylésnél nem jelent problémát az, hogy a jövedelem nem közös számlára megy. Élettársi kapcsolat esetén piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igényelhető. Az első lakáshoz jutási támogatást az önkormányzat adja, ennek feltételeiről a… Továbbiak »

Tiszteletem!
Azt szeretném kérdezni, hogy határozatlan idejű munkaszerződésem van, minimálbért kapok! Használt lakást szeretnék vásárolni, de az otthonteremtési kedvezményeket is kiszeretném használni mivel 3 kiskorú gyermekem van.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Én 25 éves vagyok. A jelenlegi cégnél 2 éve folyamatos munkaviszonyban vagyok. Minimálbérre bejelentve. Szeretnék felvenni Használt lakásra hitelt úgy 3 milliót. 10, maximum 15 évre. A Kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyem van, hogy kapok hitelt?
Kézben kapom a fizetésem. Szükséges-e, mindenképpen feltétel a folyószámlámra utaltatnom a fizetést?
Esetleg valami tanács, lehetőségek számomra?
Köszönettel: Csaba

A párom minimálbéres, tehát 90 Ft körül keres, de családi házat szeretnénk venni. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esetleg valami hitel a számunkra?
Előre is köszönöm a választ.

Román állampolgár vagyok, rendelkezem Magyarországon bejelentett lakcímmel és bejelentett munkával (minimálbér). Kezes nélkül van esélyem lakáshitelre? Ha nem, akkor milyen hitelt tudnék felvenni?
Előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék venni, de a keresetem nem sokkal több a minimálbérnél. A lakást 7,2 millió forintért venném és csak 1,2 millió forintra lenne szükségem. Ekkora jövedelemmel Önök szerint megkaphatom?
Köszönettel.
Jóska


24
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x