Üdvözlöm.

Kérdésem a következő lenn: férjem minimálbéres átlagkeresete 105.000 Ft, 85.000 Ft átutalás, 20.000 Ft béren kívüli juttatás, én gyesen vagyok, 2 gyerekre 52.000 Ft-ot kapok. Lakás szeretnénk vásárolni, mivel nem a sajátunk és nem csak mi lakunk a házban. Gondolkozunk a Fundamenta lakás-előtakarékossági számlán, amit az én nevemre kötnénk meg, igen ám, de 4 év mire lenne belőle valami összeg. Sajnos az eladó házak tulajdonosai sokallják a 4 évet és félek mire letelik az idő, ami házakat kinéztünk, sorra eladják annak, aki eleve készpénzzel tud fizetni.

Kérdésem önhöz: érdemes ingatlanfedezetű hitelt felvenni? Mert nem nagyon értem mik a kikötések, kinek a házára lehet felvenni, adóstárs lehetek én is? Mennyi kezest kellene szereznünk? Kb. 4 millióra lenne szükségünk. Arra a házra is lehet terhelni, amit megvennénk?

Kérem segítsen, mi a legjobb megoldás, mert kifutunk az időből, a gyerkőcök nőnek, mi meg nem férünk el lassan.

Segítségét előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Anita

Kedves Anita!

Lakásvásárláshoz csakis ingatlanfedezetű lakáshitelt érdemes felvenni, hiszen fedezet nélkül viszonylag alacsony összeg érhető el, s az is meglehetősen magas kamatláb mellett. Lakásvásárlási hitel fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a megvásárolni kívánt ingatlant. Mivel azonban 100%-os finanszírozásra nincs lehetőség, ezért a teljes vételárat nem tudják felvenni a vásárolandó házra. Éppen ezért önerőre is szükség van. Ha nem rendelkeznek megtakarítással, akkor plusz fedezetként bevonható a hitelbe másik ingatlan, aminek nem kell, hogy Önök legyenek a tulajdonosai.

Ha tehát 4 millió forintért vásárolnának házat és a teljes összegre szükségük van, akkor ehhez csak úgy juthatnak hozzá, ha fel tudnak ajánlani még egy ingatlanfedezetet. A plusz fedezetre vonatkozóan nincsen hozzátartozói megkötés, vagyis nem csak rokon ingatlana vonható be. A fedezetül elfogadható ház forgalmi értékének azonban el kell érnie legalább a 4-5 millió forintot.

A hitelfelvevők lehetnek Önök ketten a férjével, férje adósként, Ön adóstársként bevonva. A hitelbírálat eredményétől függően akár kezes bevonása nélkül is elérhető a hitel. A plusz fedezet tulajdonosait zálogkötelezettként vonná be a bank, nekik tehát nem szükséges jövedelemigazolást benyújtaniuk.

Ha van plusz fedezet bevonására lehetőségük, kérjük, tekintse meg az elérhető törelsztő részleteket lakáshitel kalkulátorunkkal majd töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink személyre szabottan fogják elkészíteni Önöknek díjmentes hitelajánlatunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése