Tisztelt Szakértők!

Lakás vásárlása előtt állunk, de egyszer már elbuktunk egy hitelt a következő dolog miatt: az élettársammal együtt akartunk lakást venni, de én rokkant nyugdíjas vagyok (nem végleges). Megcsinálták az előzetes hitelbírálatot, azt mondták simán megkapjuk csak az élettársam fizetésével is. Rá is kérdeztünk, hogy akkor én lehetek-e tulajdonos, azt mondták igen, de aztán pont az miatt nem kaptuk meg, mert 50 – 50 %-ot írattunk be.

Most megint meg akarjuk próbálni, még mindig nem végleges rokkant nyugdíjas vagyok, viszont elmentem dolgozni 4 órásba, 36.000,- Ft a fizetésem. Már meg is csináltattuk az előzetes hitelbírálatot, megmondták, hogy én nem számítok, de megint az jött ki, hogy az élettársam megkapná egyedül is.

Önök szerint azzal csak elrontanánk, ha megint azt mondjuk fele-fele arányban akarjuk? Ha rákérdezünk mindig azt mondják, hogy nyugodtan, de az előzőnél is azt mondták! Vagy ezt bankja válogatja?

Köszönettel:
Andrea

Kedves Andrea!

Az egyes pénzintézetek hitelbírálata eltérő lehet, így, ha az egyik banknál meg is feleltek az előzetes hitelbírálaton, nem biztos, hogy egy másik hitelintézetnél is pozitív elbírálásra számíthatnak.

A hitelbírálat eredményét számtalan tényező befolyásolja, elsősorban nem a tulajdoni arányok. Attól, hogy valaki nem rendelkezik az adott bank által elfogadható keresettel, még lehet tulajdonosa a hitelügylet fedezetéül szolgáló ingatlannak. Meghatározó az igénylők jövedelmi helyzete, nemcsak a rendszeres bevételeket ideértve, hanem figyelembe véve a havi rendszerességgel felmerülő kiadásokat is. A nem végleges rokkant nyugdíjat a bankok általában nem veszik figyelembe a jövedelemvizsgálat során, a 4 órás kereset önállóan szintén nem, de kiegészítő jövedelemként néhány hitelintézetnél elfogadható.

A pozitív hitelbírálat függ továbbá a vásárolni kívánt lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől és a lakás értékéhez viszonyított hiteligénytől.

Amit javasolni tudunk Önöknek: töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s valamennyi adat ismeretében Hitelszakértőink megkeresik az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő, legkedvezőbb lakáshitel konstrukciókat, majd azokról személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban nyújtanak tájékoztatást.

További kérdések esetén a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése