Milyen támogatás igényelhető építkezésre?

Tisztelt Hitelnet!

Új házat szeretnénk építeni a párommal. Az építési engedély most van folyamatban. A jövő hónapban lesz az esküvőnk. Úgy tudom ez is lényeges, ha az építkezéshez szocpolt is szeretnénk igényelni és még nincs gyermekünk. Kettőt szeretnék bevállalni. 30 évesek vagyunk.

A kérdésem az lenne, hogy milyen támogatások vehetők igénybe? Itt nem csak a szocpolra gondolok, hanem az államilag támogatott építési hitelre is. Jogosultak lehetünk rá? Milyen feltételeknek kell megfelelni?

A pontos költségvetésünk még nem készült el, de körülbelül 8-10 millió forintot szeretnénk felvenni a 110 m2-es ház építéséhez, ami az ország nyugati részében található, egy kisebb városban.  A telek már megvan és rendelkezünk önerővel is. Mindketten dolgozunk, kettőnk nettó keresete meghaladja a 300 ezer forintot. Párom bankszámlára kapja, én sajnos nem, de hivatalosan igazolható.

Kérem szíves tájékoztatásukat!
Köszönettel: Attila

Kedves Attila!

Aki új házat épít, az a szocpol mellett jogosult lehet állami kamattámogatású építési hitel igénylésére is. Persze mindkét esetben meg kell felelni a kormányrendeletben előírt feltételeknek.

Államilag támogatott építési hitelt 35 éves korukig igényelhetnek azok a támogatott személyek, akiknek még nincs gyermekük. Megelőlegező szocpol a 40. életév betöltéséig kérhető. A támogatott építési hitel szempontjából az is meghatározó, hogy mekkora a költségvetés összege és maximalizált az igényelhető kölcsönösszeg.

Említette, hogy építkezés egy kisebb városban lenne. Ebben az esetben a költségvetés nem haladhatja meg a 20 millió forintot, az igényelhető hitel összege pedig a 10 millió forintot. A további követelményekről Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják!

Személyre szóló építési hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével ismerheti meg. Tanácsadóink állnak rendelkezésére további kérdések esetén is!

A szocpol igénylés feltételit IDE kattintva ismerheti meg. A megelőlegező szocpolról ITT olvashat bővebben.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Zártkertben építenénk családi házat. Két gyermekünkre nem vettünk igénybe semmilyen támogatást. Ide is megjár a szocpol??

Üdvözlöm!
Megakadtunk az építkezéssel anyagi problémák miatt, de a hitel bent van a hitelintézetnél amihez nem tudunk hozzá jutni, mert az építkezés nincs abban a fokban, hogy hozzá jussunk a első hitelkerethez.
Hogyan lehetne segélyt kérni vagy ajánlatot adni?
Előre is köszönöm: Tibor


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x