Milyen megoldás lenne, hogy csökkenjen a szabad felhasználású jelzáloghitelem törlesztése?

Tisztelt Hitelnet!

Én közalkalmazotti jogviszonyban vagyok és 2007-ben szabad felhasználású jelzáloghitelt vettünk fel (7 milliót) és ennek is megnőtt a havi törlesztő részlete és ehhez nem lehet kérni támogatást, hiszen ezt is a házra vettük fel, persze mint közalkalmazott nem sok esélyem van vagy volna, hogy kapjak támogatást, ahogy most állnak az egyetemek, de milyen megoldás lehetne, hogy csökkenjen a részlet? Igaz, az árfolyamgátba beleléptünk, de van más kölcsönünk is, ami jövőre talán lejár, de még is így is sok!

Segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel.
Ilona

Kedves Ilona!

Ha az árfolyamgátat igénybe vették, akkor nyilván deviza alapú kölcsönük van. Deviza alapú hitel kiváltása esetén a következőkkel kell tisztában lenni: mivel a jelenlegi devizaárfolyam – akár euró, akár svájci frank vagy japán jen – magasabb, mint 2007-ben, a hitel felvételekor, ezért a hitelkiváltással azonnali árfolyamveszteség realizálható. Deviza alapú konstrukció esetén tehát célszerű először a hitelnyújtó banknál tájékoztatást kérni a fennálló tartozásról, majd azt az aktuális árfolyamon átszámítva utánanézni a hitelkiváltó kölcsönök akutális törlesztő részletének. Ez alapján mérlegelhető, hogy jobban járnak-e a hitelkiváltással.

Hitelkiváltó ajánlatukat a fennálló tartozás pontos összegének ismeretében érdemes kérni. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg. A részletek ismeretében (a hitelkiváltáshoz szükséges összeg, egyéb fennálló kölcsönök havi törlesztő részlete, igazolt jövedelmek, ingatlanfedezet értéke, életkor, stb.) Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek, amiből megismerhetik a bankpiac legkedvezőbb adósságrendező hiteleit és az esetleges törlesztő részlet csökkenés mértékét.

A hitelkiváltó kölcsönöket a pénzintézetek jelenleg forint alapon kínálják, így ellentétben a korábbiakkal, kiváltás esetén a jövőben nem kell az árfolyamváltozás következményeit viselni. Pénzügyi partnereink díjelengedési akcióinak keretében igényelt adósságrendező hitel esetén a kiváltás járulékos költségei is nagy mértékben minimalizálhatók! A legalacsonyabb hitelkiváltó törlesztésekről online Hitelkalkulátorunkkal számolva előzetesen is tájékozódhat, s egyúttal megismerheti a hitelkiváltással járó kiadásokat!

Amennyiben hitelkiváltó ajánlatunkat kedvezőbbnek találja a jelenlegi konstrukciónál, s szeretné azt igénybe venni, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Adósságrendező hitelt szerettem volna felvenni, hogy kevesebb legyen a fizetnivalóm. Kaptam is ajánlatot, de azután még sem lett belőle semmi. Nem vagyok báros, még sem találok kiutat.
Kérem legyen szíves segíteni. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel.
Gabriella


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x