Milyen lehetőségem van lakásvásárlásra, ha nincs semmi saját erőnk?

45 éves vagyok. 2 gyermekemmel jelenleg albérletben élek! Egészségügyben dolgozom, tehát közalkalmazott vagyok! Szeretném megkérdezni, hogy önerő nélkül milyen lehetőségem van lakáshitel felvételére, ráadásul úgy, hogy külön élek a gyermekeim apjától. Még nem váltunk el! Tehát úgy, hogy őt ez ne terhelje semmiféleképpen!

Másodállásban is el tudok helyezkedni, tehát bizonyos összeg felvétele esetén fizetni tudom a hitelt! Kb. 10-12 milliósra gondoltam!

Köszönettel!
Ágnes

Kedves Ágnes!

Önerő nélkül sajnos nincsen semmilyen lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére. Amennyiben készpénzzel nem rendelkezik, akkor egyedül kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával növelhető a kölcsönösszeg. A plusz fedezetnek nem kell saját tulajdonúnak lenni, ám a bank a teljes hitelösszeget bejegyzi mindkét ingatlanra. Ebben az esetben tehát valamennyi tulajdonosnak szerepelnie kell a hitelügyletben.

A jelenlegi jogszabályi környezet a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig történő hitelezést tesz lehetővé, ami minimum 20%-os saját erőt feltételez. A banki gyakorlat azonban ennél szigorúbb. Az igazolt jövedelmek és rendszeres kiadások összegétől, eltartottak számától, megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékétől függően ez a finanszírozási arány kevesebb is lehet.

Vissza nem térítendő állami támogatás (szocpol) igénylésére akkor lehet jogosult, ha újépítésű lakást vásárol vagy új házat épít. A szocpoligénylés feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.

Ha még nem vált el, akkor házassági vagyonközösség megszüntetésére irányuló szerződést köthet a férjével, melynek értelmében a férjét nem fogja terhelni a felvenni kívánt kölcsön.

Amennyiben van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérdésem a következő lenne: Adnak-e lakáshitelt önerő hiányában, illetve másik ingatlan jelzálogosítása nélkül. Valamint, a családi pótlék és az anyasági jövedelemnek számít-e a hitel kérésénél?
Egyébként négyórás bejelentett munkahelyem van, ami után kb. ötven ezer forintot igazolnak le. Ezen kevés ismeretek alapján van-e valami lehetőségem, hogy lakást tudjak vásárolni? Három gyermekem van, akiknek mindenképpen otthont kell teremtenem, ezért nagyon várom a válaszukat.
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ibolya

Szeretnénk egy 3 millió forintos ingatlant vásárolni, de nincs szükséges önerőnk. Az lenne a kérdésem, hogy gépjármű is bevonható fedezetként. Nem hitelre van az autó.
Válaszát köszönöm.
Mária


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x