Üdvözlet!

Abban szeretném a tanácsát/segítségét kérni, hogy ebben az esetben mit lehet csinálni, kicsit összetett a dolog:
Svájci frank alapú lakáshitelünk van, 8,3 milliót vettünk fel 4 éve úgy, hogy az ingatlan egy az egyben fedezet és a szüleim háza is be van terhelve fedezetként bizonyos %-ban. (ami kb. 16 milliót ér)

Szeretnénk eladni a hiteles lakásunkat és venni egy házat, amit most nagyon kedvezően megkapnánk. Egyéb okokból 5 millió forintért. Jelenleg megyeszékhelyen lakunk és innét egy 40 km-re lévő városba szeretnénk költözni.

Lehetséges-e ezt a hitelt átvinni egy jóval kisebb értékű házra akár úgy is, hogy a szüleim házát jobban beterheljük?
A házat felújítjuk, szocpolt eddig nem vettünk igénybe, most még lenne rá lehetőségünk?

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel: Marianna

Kedves Marianna!

A hitelfolyósító bank tudna Önnek válaszolni arra a kérdésre,  hogy lehetséges-e a fedezetcsere. Ehhez meg kell vizsgálniuk, hogy a szülői ingatlan és a kisebb értékű családi ház - figyelembe véve az Önök jövedelmi helyzetét - elbírja-e a 8,3 milliós kölcsönt. A vásárolni kívánt házra azonban csak akkor jegyeztethető át a hitel, ha az ingatlan már az Önök nevén van.

Amennyiben a hitel átjegyzésére nincs lehetőség, akkor a meglévő, eladásra szánt lakásuk árából vissza kellene fizetni a tartozást, s a másik ház megszerzéséhez újabb hitelt igényelni. Ehhez konkrét hitelajánlatot a legalacsonyabb havi lakáshitel részletekkel azonban csak a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. A szükségese információkat online ajánlatérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

Szocpol igénybevételére nem lesz lehetőségük. A támogatás ugyanis sem használt lakóingatlan vásárlására, sem felújításra nem nyújtható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Ingatlant szeretnék vásárolni. Viszont a nevemen van már egy jelzáloghitel, nem tudom ez akadály lehet-e? Nem sok készpénzzel rendelkezem, de plusz fedezetként fel tudnék ajánlani egy tehermentes ingatlant. A leírtak alapján Önök szerint van esély a hitelfelvételre?
Köszönettel: Zsolt