Tisztelt Címzett!

18 hónapos Fundamenta lakástakarék pénztári szerződéssel rendelkezem (legmagasabb összeget fizetem; 28 hónapnak megfelelő túlfizetésem van), 2 adóstársat tudnék bevonni és a megvásárolandó ingatlanra szeretném a jelzálogot terhelni.

Nem vagyok BAR listás; nem volt még semmilyen más hitelem. Több mint 3 éves állandó bejelentett munkaviszonnyal rendelkezem. Viszont jelen esetben csak az ingatlan 10%-át 800.000 Ft-ot tudnám önerőből finanszírozni.

Érdeklődni szeretnék, hogy ezen információk tudatában milyen lehetőségeim vannak?
Az információnyújtást előre is köszönöm!
Ferenc

Kedves Ferenc!

A lakásvásárlási hitelekhez valamilyen formában önerőt kell biztosítani. A szükséges önerő mértéke a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésén, értékén, állapotán kívül függ az igénylő jövedelmi helyzetétől (nettó kereset, rendszeres kiadások) és a pénzintézetek, valamint a vonatkozó jogszabályban rögzített finanszírozási aránytól.

Jogszabály alapján a nyújtható hitel összege nem haladhatja meg a lakás értékének 80%-át, ami minimum 20%-os saját erőt feltételez. A bankok finanszírozási aránya azonban általában ennél alacsonyabb, így 20%-nál nagyobb arányú önerőre van szükség. Önerőként a készpénz mellett kiegészítő ingatlanfedezet fogadható el, a Fundamenta lakástakarék pénztári szerződés sajnos nem. Egy bizonyos szint felett adóstárs bevonásával szintén nem növelhető a hitelösszeg, tehát az önerő adóstársak bevonásával sem helyettesíthető.

Hitelfelvételi lehetősége tehát ebben az esetben csak akkor lenne, ha be tudna vonni az ügyletbe további ingatlant is. A plusz fedezetnek nem szükséges az Ön tulajdonában lenni. Ilyen esetekben elsősorban szülők, nagyszülők tulajdonában lévő ingatlan bevonására van lehetőségük a lakásvásárlóknak. A plusz fedezet a futamidő lejárata előtt is kivonatható az ügyletből, ha a fennálló tartozást már a megvásárolt ingatlan önmagában is elbírja.

Amennyiben a plusz ingatlan bevonása az Ön esetében is megoldható, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról! A jelenlegi legkedvezőbb törlesztőket megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy 5.260.000 Ft szerződéses összegű most lejáró lakás-előtakarékossági szerződés (megtakarított összeg: 2.678.230 Ft) esetén, ha kedvezményes lakáskölcsönt igényelek, akkor milyen futamidejű és havi törlesztő részletű konstrukcióra számíthatok?
Válaszukat köszönöm: Linda

Üdvözlöm!
Külföldön élő család szeretne használt családi házat vásárolni Magyarországon 14,7 millió Ft-ért. Az egyikük rokkant nyugdíjas, rendszeres jövedelme 220 000 Ft/hó, másikuknak nem lesz, amint hazajönnek. 4 millió Ft önerejük van. Van esélyük megvenni a szóban forgó városhoz közeli faluban lévő családi házat (nem külterület) ilyen feltételekkel? Érdemes hazajönniük, vagy nem fognak hitelt kapni?
Köszönöm válaszát! Sürgős lenne.

Helló,
Magyar és Ausztrál állampolgár vagyok, harminc éve élek Melbourneben.
Szeretnek egy lakást venni Budapesten 15-20m forint körül. Én egy banknál dolgozok 17 éve, a fizetésem havi $5200 AUD adó után.
Van egy számlám Magyarországon a Citibanknál, 22,000 euró van benne ebben a pillanatban.
Én tudnék kölcsönt szerezni Magyaroszágon?

Tisztelt Hitelnet!
Azt a lakáscélú hitelt keresem, amelyiknek a legalacsonyabb a törlesztő részlete. Tudnának tájékoztatni az ajánlatainkban található legkedvezőbb ilyen kölcsönről? A törlesztő részletet 20 éves futamidőre kérném, THM-mel megjelölve.
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Zelma