Tisztelt Cím,

Hitelt szeretnénk felvenni házvásárlás céljából. 7,5 millió forintra lenne szükségünk és kb. ennyi önerővel rendelkezünk. 15 millió forint értékű házban gondolkodunk. A férjem nemrég kezdett dolgozni közalkalmazottként a parlamentben, én pedig gyesen vagyok. Két gyermekünk van. Nemrég költöztünk haza külföldről, ahol mindkettőnknek folyamatos bejelentett munkája volt évek óta. A férjem jelenlegi bruttó fizetése 350.000 Ft. Én külföldről kapom a gyest még 7 hónapig 130.000 forintot havonta. Utána jogosult leszek a gyedre, ami 105.000 Ft.

Kérem tájékoztasson, hogy a leírtak alapján kaphatunk-e lakáshitelt illetve melyik konstrukció lenne nekünk a legjobb.
Köszönettel.
Melinda

Kedves Melinda!

Lakásvásárláshoz jelenleg kétféle hitel igényelhető Magyarországon: piaci kamatozású és állami kamattámogatású. Az előbbihez már elég az adósnak 3 hónapos munkaviszonyt igazolnia jelenlegi munkahelyén úgy, hogy már nincsen próbaidő alatt. Államilag támogatott lakásvásárlási hitel igénylésének alapfeltétele, hogy az igénylők - házastársak vagy élettársak esetén - legalább az egyik fél minimum 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonnyal rendelkezzen, mely OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolható. Kérdés tehát az, hogy férjének mióta van meg a jelenlegi munkaviszonya. Ennek megfelelően lehetnek jogosultak egyik vagy mindkét típusú lakáshitelre.

Férje önállóan elfogadható keresete mellett a gyest kiegészítő jövedelemként szintén elfogadják a pénzintézetek. Ha azonban a férjének még nincs meg legalább a 3 hónapos munkaviszonya, akkor csak a gyesre nem igényelhető hitel, mert a gyes önállóan nem, csak másodlagosan elfogadható jövedelemtípus.

A jövedelmek összegét tekintve megfelelően fedezett lehet az ügylet, hiszen 7,5 millió forint havi törlesztése belefér az Önök jövedelmébe. A hitelfelvétel során mindkét jövedelmet hivatalosan igazolni kell a pénzintézet felé.

Használt lakásról lévén szó, gyermekek után járó egy összegű, állami támogatást sajnos nem tudnak igénybe venni. Szocpol csak új ház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén adható. 50%-os önerő mellett az ingatlanfedezettség feltételei is teljesülnek a leírtak alapján. A hitelkérelem benyújtására akkor kerülhet sor, ha a munkaviszony időtartamával szemben támasztott- fent vázolt - követelmények is teljesülnek.

A legkedvezőbb törlesztő részletek megismerésében online lakáshitel kalkulátorunk lehet segítségükre, de személyre szabott lakáshitel ajánlat ügyében is bizalommal fordulhatnak Szakértőinkhez. Ehhez online ajánlatkérő űrlapunkat szükséges kitölteni! Díjmentes hitelajánlatunkból a lehetőségeiknek megfelelő konkrét konstrukciók mellett a hitelfelvétel járulékos költségeiről is tájékozódhatnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése