Milyen lakáshitelt kaphatok egy 4 milliós házra?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Hozzá szeretnék jutni egy 4 millió Forint vételárú családi házhoz, ami 55m2 alapterületű, 800m2 a telek. Ez Ajka Tósokberéndden volna. Nekem 800.000 Ft önerőm lenne és 3.700.000 Forintot szeretnék felvenni rá. Én 32 éves vagyok, egyedülálló, nem vagyok Bár listán, hitelem nincs. Kérdésem az, kapnék hitelt? Ha igen, melyik bank adna? Rám nézve milyen lakáshitel felelne meg (kamattámogatott, lízing, stb.)? Egyáltalán hol keresgéljek a hitelek között? Kisebb tájékoztatásnak örülnék, ha lehetséges!

Köszönöm!
Pál

Kedves Pál!

Amennyiben az ingatlan forgalmi értéke 4 millió Forint, akkor a hatályos jogszabályi előírások alapján az igényelhető és felvehető hitel összege nem lehet több, mint a vételár 80 %-a. Ez a lehetőség csak néhány pénzintézetnél él és csak abban az esetben, ha rendelkezik a bank által elvárt összegű igazolható jövedelemmel. Lakáslízing vagy lakáshitel esetén ez tehát azt jelenti, hogy legfeljebb 3.200.000 ezer forint lehet a hitel felső határa.

Az Ön által leírtak alapján támogatott hitel is megoldható lehet, melynek következtében az első 5 évben alacsonyabb törlesztő részletet kellene fizetnie, mivel az állami kamattámogatás csak a futamidő első 5 évében jár. Használt lakás vagy családi ház vásárlására szocpol nem jár, tehát ez nem helyettesítheti az elvárt önerőt.

Az elérhető legkedvezőbb lakáshitelek havi részleteit megtekintheti hitel kalkulátor oldalunkon. Amennyiben kitölti adatlapunkat is, akkor tanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot és a megadott információk alapján ismertetik az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket.

Az elérhető legjobb ajánlat sokban függ az Ön rendelkezésére álló jövedelem nagyságától is.

Amennyiben további kérdései lennének kérem keresse meg az Ön lakhelyéhez legközelebbi irodánkat vagy tegye fel kérdését honlapunkon.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt cím!
4,2 milliós nemrég vásárolt vidéki házra szeretnék felújításra hitelt felvenni. 2016 decemberétől passzív bár listás vagyok! Rendszeres kb. 200 ezres jövedelemmel rendelkezem.
Van valahol valami megoldás?
Köszönettel.
Gabriella

Kedves Gabriella!
Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén már megoldható lehet bankpartnereink egyikénél felújítási hitel felvétele. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

És a hitelkártyám tartozása illetve a c-hitel kizáró ok?

Érdeklődni szeretnék, használt lakást szeretnénk venni a párommal. Párom fizetése bruttó 120 ezer, nekem bruttó 150 ezer. Nekem van egy hitelkártyám, amin van jelenleg 200 ezer forintos tartozás és a banknál egy ún. C-hitel. Önerőnek párom édesanyjának van egy kb. 2 milliós ingatlana fedezetnek. Az ingatlan értéke 4 millió, ezt 20 évre vennénk fel. A kérdésem az lenne, hogy kapunk ilyen “feltételekkel” hitelt a 4 milliós ingatlanra?

Érdeklődni szeretnék, hogy vásárolnék egy ingatlant, melynek értéke 3 millió forint. 1 millió forint önerővel rendelkezem és kiegészítő ingatlanfedezettel. Hogyan valósítható meg az ingatlanvásárlás?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azt szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja a hitelhez jutást az, hogy az ingatlan félkomfortos? Vagy vannak bankok, amik nem is hiteleznek ez végett? Ha nem hiteleznek, van erre valami megoldás?
Köszönöm!


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x