Tisztelt Hitelnet!

2000-ben elváltam. Gyermekeimet én kaptam. 53 éves vagyok, kertes házban élek, közös épülettömbben a volt házastársammal. A szomszéd lakás eladó ugyan ebben az épülettömbben, de ez már külön udvari bejárattal rendelkezik, és a lakásommal szomszédosak a falak, így ha megtudnám vásárolni, ki tudnám a fél lakásomat bővíteni és elegendőbb hely lenne a családom számára. Ehhez szeretnék hitelt igénybe venni.

A lakás ára 1 700 000 Ft. A volt nejemmel még hivatalos lakásmegosztás nem történt, csak amit válásunkkor a bíróság leírt, hogy ki melyik lakrészben lakjon.
Kérdésem, hogy milyen hitelt igényelhetek? Keresetem havonta kb. 190 000 Ft.

Válaszukat köszönöm.
Iván

Kedves Iván!

A lakás vételárának kiegyenlítéséhez szükséges 1,7 millió forint ingatlan fedezete mellett vehető fel. Fedezetként a vásárolandó lakás is elfogadható, azonban csak akkor, ha forgalmi értéke eléri legalább az 5 millió forintot. Ha a megvásárolni kívánt lakás tényleges értéke 1,7 millió forint, akkor arra sajnos nem vehető fel lakásvásárlási hitel.

Fedezetként egyéb lakóingatlan is elfogadható. Ha esetleg az Önök meglévő háza ér minimum 5 millió forintot, akkor - az Ön igazolt jövedelmét figyelembe véve - arra igényelhető 1,7 millió forint. Ha azonban a szóban forgó ingatlannak a volt házastársa is tulajdonosa még, akkor kölcsönt felvenni csak az ő hozzájárulásával lehet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy neki is részt kell vennie a hitelügyletben.

Fenti feltételek teljesülése esetén kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink elkészítik az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitel kalkulációt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/uram
A kérdésem arra vonatkozik, hogy a nővérem éppen folyamatban lévő válása alatt szeretne a felújítás alatt álló lakásához jelzáloghitel alapú hitelt felvenni (a lakáshoz nincs köze a férjnek), de férj nem hajlandó adóstársként szerepelni ebben a pár hónapban sem. Hiába írna ügyvédnél papírt a nővérem, hogy semmilyen igényt nem támaszt a volt férjjel szemben. A válás hónapokig elhúzódhat, de már kellene a pénz.
Ki lehet-e hagyni valahogy, hogy a férj adóstárs legyen. A bíróság tudja-e igazolni a folyamatban lévő válást?

Üdvözlöm!
Cégem 2011.06.21-én lett alapítva. Zöldséges üzletet nyitottam, de mivel nem vált be, nyitottam egy húsboltot.
A húsboltot továbbfejlesztettem húsfeldolgozásra is. Füstölt termékeket készítek, zsírt és tepertőt, sült termékeket is készítek, amit piacosoknak és nagykereknek szállítunk saját hűtőkocsival. Viszont a zsírsütőt, ami 2.5 M forint és a füstölőt, ami 1.5 M forint, bérlem.
Érdeklődnék, hogy lehet-e pályázni ezen gépek megvásárlására?
Járulék tartozásom van, amit részletre megkértem. 2-3 embert foglalkoztatok egyenlőre.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Ágnes

Tisztelt Hitelnet!
Nekem sürgősen szükségem lenne 800.000 ezer forint körüli szabad felhasználású összegre, de nincsen ingatlanfedezetem. Milyen hitelt igényelhetek?
Köszönettel:
Rita