Milyen kritériumok vannak, ha valaki lakáshitelt venne fel?

Azt szeretnem kérdezni, hogy Magyarországon mik a lakáshitel (használt) felvételének kritériumai? Ki vehet fel lakáshitelt? Ha kell jelzálog, akkor annak hány százaléknak kell lennie a felvett hitelből?
Köszönettel! Andrea

Kedves Andrea!

Lakáshitel 18 éves kortól igényelhető. Az adósnak legalább a mindenkori minimálbér összegét (jelenleg nettó 60.600.- Ft) elérő jövedelmet kell igazolnia, s legalább 3 havi folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén. Adatai hitelmulasztás miatt nem szerelhetnek a BAR listán.
A megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújtható hitel. Ezt befolyásolja az adós jövedelmi helyzete.
Kérjük számoljon lakáshitel kalkulátorunkkal, kérje ajánlatunkat, ami alapján hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a jelenleg elérhető lakáshitelekről, a várható törlesztő részlet összegéről és a további feltételekről.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az a kérdésem volna, hogy a ház amit mi néztünk mindennek megfelel, de a csatorna nincs bekötve. Az egész faluban nincs csatornarendszer.
Fel lehet venni a szocpolt az ingatlanra?

Kedves Reni!
Ha nincs közcsatorna hálózat az adott településen, csak zárt szennyvíztároló van, akkor CSOK szempontjából elfogadható az ingatlan, ha minden egyéb CSOK feltétel is teljesül.

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha egyedül nevelem a gyerekeimet és anyukám venne fel hitelt a lakásvásárláshoz az önerőhöz, lehetne-e kizárólag a gyerekeim nevére, vagy az édesanyám nevére íratni a lakást? Feltétlenül szükséges, hogy én is tulajdonos legyek az új lakásban? Az egyik gyermekem autista. Őt ápolom, így lehetetlen, hogy saját névre vegyek fel hitelt. Jelenleg albérletben élünk a válás óta, mert a lakás a férjemé volt, amiben a házasság alatt éltünk.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Hajnalka

Kedves Hajnalka!
Hitelfelvevő az lehet, aki megfelel a banki előírásoknak. Ettől függetlenül az ingatlan tulajdonosa bárki lehet. Kiskorú tulajdonos esetén a gyámügy bevonásával és hozzájárulásával valósulhat meg a lakásvásárlás.

Üdvözlet!
A párommal a közeljövőben használt lakást szeretnénk venni! Önerőnk kb. 1,5-2 millió forint! A lakás ára maximum 4 millió forint lenne. Én 3 éves munkaviszonnyal rendelkezem 115 000 bruttóval, a párom még most kezd dolgozni kb. ugyanilyen keresettel! Mi lenne a legmegfelelőbb megoldás számunkra? Nekem nagyon lényeges lenne, hogy ne terheljek más személyt ingatlanfedezettel, kezességgel vagy ilyesmikkel!


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x