Tisztelt hitelnet.hu csapat!

Használt lakás vásárlás feltételei érdekelnének 7-10 éves futamidőre 6M Ft kölcsönösszeggel, nagycsaládos kamattámogatott konstrukcióban.
A 3 gyermekes család havi nettó folyószámlára utalt rendszeres bevétele: 268 ezer Ft. (Ebből mennyi terhelhető le havonta a törlesztő részlettel?)

Minden további részlet is érdekel, jelenleg mindenhol nézelődünk a legkedvezőbb konstrukció megtalálása végett.

Előre is köszönettel:
Norbert

Kedves Norbert!

Használt lakás vásárlása esetén az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető államilag támogatott hitel. Az otthonteremtési kamattámogatás mértéke a vonatkozó kormányrendeletben részletezett módon számított állampapírhozamnak vagy referenciahozamnak az 50%-a. Ez a mérték független az eltartott gyermekek számától. Használt lakás esetén a támogatás mértéke ugyanannyi gyermektelen igénylők esetén, mint 3 gyermeket eltartó lakásvásárlók esetében.

A kamattámogatás mértéke között abban az esetben tesznek különbséget a bankok, ha nem használt, hanem újépítésű lakóingatlant vásárolnak a támogatott személyek. Ekkor a kamattámogatás mértéke 0-2 gyermek esetén az állampapírhozam 60%-a, 2-nél több gyermek esetén 70%-a.

Használt lakás esetén a vételár nem haladhatja meg a 20 millió forintot, a kölcsön összege pedig nem lehet több 10 millió forintnál. A kamattámogatást az állam a futamidő első 5 évében biztosítja. A 6. évtől a támogatott lakáshitel piaci kamatozásúvá válik. Ezt követően az ügyfél által fizetendő havi törlesztő részlet összegét az aktuális piaci kamat fogja meghatározni. Online lakáshitel kalkulátorunk segítségével nemcsak a támogatott lakáshitelek havi törlesztését ismerhetik meg, hanem azt is megtudhatják, hogy a jelenlegi piaci kamatláb mellett mekkora a lakásvásárlók havi törlesztési kötelezettsége.

Pénzintézetenként változó, hogy mennyire terhelhető a háztartás igazolható jövedelme. Van olyan bank, ahol akár a 60%-ig is el lehet menni. A jövedelemvizsgálat során a bankok kalkulálnak egy bizonyos összegű megélhetési költséggel, illetve figyelembe veszik az ügyfél esetleg már meglévő hiteltörlesztéseit, ami csökkenti az újabb kölcsön törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. Amennyiben nincsen meglévő hitelük és a megadott 268 ezer forintos számlára érkező bevétel a bank számára is elfogadható jövedelemforrásból származik, akkor elérhető lehet a 6 milliós kölcsönösszeg 7-10 éves futamidőre. Ehhez azonban teljesülni kell az ingatlanfedezettségnek is.

Javasoljuk, tekintse meg lakáshitel kalkulátorunk eredményét s a lakásvásárlás valamennyi részletének ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! A támogatott hitel további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése