Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségem lenne hitelt felvenni. Használt, de újépitésű lakást szeretnék vásárolni, 41 éves, egyedülálló vagyok. Fizetésem kb. 90.000 forint nettó.

Mennyi önerőre van szükség vagy más egyéb kiadásra?
5 milliót szeretnék felvenni és minél hosszabb időre, 25-30 évre.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Andi

Kedves Andi!

Használt lakás vásárlása esetén a piaci kamatozású és az államilag támogatott lakáshitelek közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. Mindkét hiteltípus elérhető egyedülálló személyek részére is, természetesen akkor, ha az egyéb igénylési feltételek teljesülnek.

Az, hogy mennyi önerőre van szükség a lakásvásárláshoz, több dologtól is függ. Először is meghatározó a vásárolni kívánt lakás forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéke. Ezt értékbecslés során állapítják meg a bankok, majd ennek ismeretében a saját belső finanszírozási arányaikat figyelembe véve határozzák meg a maximálisan felvehető hitelösszeget, mely - jogszabályi előírás alapján - nem haladhatja meg a lakás értékének 80%-át. A bankon belüli finanszírozási arányt befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete. A jövedelemvizsgálat során nemcsak az igazolt nettó fizetés nagysága, hanem egyéb kiadások, esetleg már meglévő hiteltörlesztések is meghatározóak.

A szükséges saját erőt illetően pontos felvilágosítást tehát fenti adatok ismeretében tudunk adni Önnek. Az ehhez szükséges adatokat a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével küldheti el nekünk. Személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkból nemcsak a bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat ismerheti meg, hanem a hitelfelvétel során felmerülő járulékos költségekről is tájékozódhat.

A hitelfelvételhez közvetlenül kapcsolódó költségek az alábbiak: értékbecslés (kb. 30.000 Ft), közjegyzői díj (hitel 0,5-1%-a), folyósítási jutalék (hitel 1-2%-a), földhivatali költségek (kb. 20.000 Ft). Ezen díjak nagy része azonban megspórolható a különböző banki díjelengedési akcióknak köszönhetően. Vannak olyan költségek, melyek automatikusan elengedésre kerülnek és lehetnek olyanok, melyek elengedése bizonyos feltételhez kötött. Erről további részleteket személyre szabott hitelajánlatunkból ismerhet meg. (Nem a hitelfelvételhez, de a lakásvásárlásához kapcsolódóan további kiadást jelent az adásvételi szerződés elkészítésének díja, valamint a lakásszerzési illeték.)

Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. A forint alapú hitelkonstrukciók 41 évesen akár 25-30 éves futamidőre is felvehetők.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése