Tisztelt Hitelnet!

Engem az érdekelne, hogy milyen plusz költségeim lennének, ha ingatlanfedezetes hitelt igényelnék, amiből lakást szeretnék vásárolni?

Azt tudom, hogy kijönnek felértékelni a házat, de ez pontosan mennyibe kerülne és ezen kívül még milyen kiadásaim lennének?
Ezeket a költségeket nekem kell fizetni vagy utólag levonják a hitelből?

Válaszát előre is köszönöm szépen.
Tisztelettel
Gyula

Kedves Gyula!

Lakáscélú jelzáloghitel igénylésénél az alábbi költségek merülnek fel:
– Értékbecslés díja: jellemzően 30 ezer forint (általában a helyszínen fizetendő az ingatlanszakértőnek)
– Közjegyzői okiratba foglalás díja: a hitel 0,5-1%-a közötti összeg (szintén a helyszínen kerül kiegyenlítésre, a közjegyzőnek fizetendő)
– Folyósítási jutalék: hitelintézettől függően a kölcsön 1-2%-a (lakáscélú hitel felvételénél folyósítási feltétel a díj befizetése, szabad felhasználású kölcsönnél levonható a folyósított összegből)
– Földhivatali költségek: tulajdoni lap ára: hiteles másolat: 6.250.- Ft; TAKARNET tulajdoni lap: 3.600.- Ft; térképmásolat: 3.000.- Ft; jelzálog bejegyzés illetéke: 12.600.- Ft; (a díjak a földhivatalban fizetendők)

Fenti költségeken kívül lakásvásárlás esetén nem szabad megfeledkezni azokról a díjakról sem, melyek nem a hitelfelvételhez kapcsolódnak, ám a lakásvásárlással együtt járnak. Ilyen az adásvételi szerződés elkészítésének ügyvédi díja (vételár 0,5-1%-a körül) és a tulajdonjog bejegyzése (6.600.- Ft) a földhivatalnál.

Vannak olyan hitelkonstrukciók a bankpiacon, melyek előzetes költségek nélkül is igényelhetők kamatfelár fejében. Valamint több pénzügyi Partnerünk is kínál díjelengedési akciót, melyek során a hitelhez kapcsolódó költségek jelentős része megspórolható. Lakáshitel kalkulátorunk eredményeivel ön is tisztában lehet az elérhető legjobb törlesztő részletekről. Arról, hogy jelenleg milyen elérhető kedvezmények vehetők igénybe, Hitelszakérőink készséggel tájékoztatják Önt, személyre szóló hitelajánlat formájában. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
1 millió forintra lenne szükségem. Nem tudom, hogy jelzáloghitelt vagy személyi kölcsönt érdemesebb felvenni. Azt szeretném tudni, hogy a költségeket illetően mekkora különbség van az ingatlanfedezettel és a fedezet nélkül felvett hitelek esetében?
Köszönettel,
Patrícia