Tisztelt Hitelnet csoport,

Az Egyesült Királyságban dolgozóként szeretnék Budapesten használt lakást vásárolni befektetés céljára. Úgy tudom, ez egyszerűen megtehető amennyiben állandó munkahelyem van külföldön és a keresetem meghaladja a minimálbért. 12.000.000 Ft-os vásárlási keretemből 3.000.000 Ft-ot önerőből tudnék finanszírozni és a fennmaradó 9.000.000 Ft-ot pedig hitelfelvételből, a fedezetet pedig az ingatlan jelentené.

Szeretném megtudni 15 éves futamidő esetén milyen konstrukciót érdemes választanom. Mennyire érdemes forint alapú hitel felvétele külföldi devizában keresőknek? Milyen kockázata van a változó kamatozású törlesztésnek a fix kamatú hitelekkel szemben?
Mennyire bonyolult a hitelügyintézés külföldön dolgozóként? Mivel külföldön élek, ezért csak előre egyeztetett időpontokban tudnék megjelenni az ügyintézés során, ezert is fontos a gyors és hatékony lebonyolítás.

Előre is köszönöm válaszukat,
Tisztelettel,
Mihály

Kedves Mihály!

Külföldi munkaviszony esetén is elérhetők a hazai bankok által lakásvásárlás céljára nyújtott hitelek. Használt lakás vásárlásához piaci kamatozású és állami kamattámogatású hitelt kínálnak a bankok, de államilag támogatott hitel igénylése esetén a lakásvásárlónak legalább 180 napos, folyamatos biztosítási jogviszonyt kell igazolnia OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által. Az OEP azonban külföldi munkavállalás esetén nem tud ilyen igazolás kiállítani, ezért Ön a piaci kamatozású lakáshitelek között találhatja meg a számára megfelelő konstrukciót.

A hatályos rendelkezések értelmében 12 millió forint értékű lakásra 9 millió forint összegű kölcsön felvehető, de a maximálisan nyújtható hitel összegét természetes befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete is. A finanszírozás devizaneme kizárólag forint lehet, mert a magyarországi pénzintézetek más devizában jelenleg nem kínálnak lakáshitelt. Ezen belül különböző kamatperiódussal kérhetők a hitelek. Azt kell tudni, hogy minél rövidebb a kamatperiódus, annál alacsonyabb az ügyfél által fizetendő kamat, ám annál rövidebb időközönként változhat - az alapkamat változása esetén - a havi törlesztő részlet összege. A legrövidebb kamatperiódus 3 hónap.

Ma már olyan hitelkonstrukció is választható, ahol a teljes - 15-20 éves futamidőre - fixálható a kamat. Minderről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Érdemes volna online ajánlatkérő adatlapunkat kitöltenie, hogy valamennyi részlet ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tájékoztathassák Önt ez elérhető legkedvezőbb konstrukciókról! Az aktuálisan elérhető legkedvezőbb törlesztő részletekről lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Az ügyintézés nem bonyolult külföldön dolgozóként sem, ha megoldható, hogy előre egyeztetett időpontokban megjelenjen az ügyintézés aktuális helyszínén. A hitelszerződések banki aláírása és a közjegyzői okiratba foglalás ugyanazon a napon történik, egymás utáni időpontokban. Előtte a hitelkérelmi dokumentáció összeállításához - mely Szakértőink segítségével történik - szükséges megjelenni az Önnek megfelelő Hitelnet irodában. Ez az adásvételi szerződés aláírásának napjára is tehető. A hitelfelvételt megelőző egyeztetések e-mailben, telefonon is történhetnek.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése