Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást szeretnénk hitelre venni a párommal. A lakás Szabolcs megyében, Nyíregyházán van. Maximum 5.000.000 Ft hitelt szeretnénk felvenni.
Milyen kedvező feltételekkel tudnánk hitelhez jutni?

Nettó jövedelmem 74.760 Ft, több mint egy éve vagyok jelenlegi munkahelyemen. Páromnak jelenleg nincs állandó munkahelye, az ő keresete 30.000 Ft körül van havonta. Gyerek nincsen.

Ezek figyelembe vételével tudnak ajánlani kedvező hitelt?
Köszönöm.
Róbert

Kedves Róbert!

Használt lakás vásárlásához a piaci kamatozású konstrukciók mellett 2013-ban már államilag támogatott lakáshitel is igénybe vehető. Az állam a futamidő első 5 évében kamattámogatást nyújt a havi törlesztő részlet megfizetéséhez, így kedvezőbb feltételekkel juthat hitelhez, mint piaci kamatozású lakásvásárlási hitel esetén.

A kamattámogatott hitel keretében maximum 10 millió forint vehető fel, tehát az 5 millió forintos hiteligénye megfelel ezen kritériumnak. A vásárolandó lakás vételárára vonatkozó értékhatár 20 millió forint. Ennél drágább használt lakóingatlan tehát nem finanszírozható államilag támogatott hitellel.

Az Ön által leírt nettó jövedelemmel már benyújtható a hitelkérelem, de hogy az 5 millió forint felvételéhez valóban elegendő-e, azt több minden befolyásolja. Meghatározó például a vásárolandó lakás forgalmi értéke. A forgalmi értéknek ugyanis - keresettől függően - maximum a 80%-a vehető fel. Ugyancsak lényeges, hogy az igénylőknek van-e már valamilyen hiteltörlesztésük, legyen az akár áruhitel, akár autóhitel vagy hitelkártya tartozás.

Arról nem ír, hogy a párja 30 ezer forint körüli havi keresete milyen tevékenységből származik, így nem tudjuk megmondani, hogy az figyelembe vehető-e a jövedelemvizsgálat során. Amennyiben hivatalosan nem igazolható jövedelem, esetleg álláskeresési járadék vagy segély, akkor hitelfelvétel során nem lehet számolni vele.

Mindent összevetve a legkedvezőbb hitellehetőséget a kamattámogatott lakáshitel jelentené, aminek havi törlesztéséről online Hitelkalkulátorunk segítségével egyszerűen és gyorsan tájékozódhat. A kalkulációból nemcsak a kamattámogatás ideje alatt fizetendő törlesztő részletet ismerheti meg, hanem a kamattámogatás lejárata utáni havi törlesztést is.

Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után a Hitelnet Szakértői személyre szóló díjmentes ajánlatot is tudnak Önnek készíteni, mely kifejezetten az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitel konstrukciókat tartalmazza.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Van Monoron egy zártkerti ingatlanom érvényes építési engedéllyel gazdasági épületre, villany bevezetve. Hitelt szeretnék felvenni vagy erre vagy személyit. Bejelentett munkahely van.

Tisztelt Hitelnet!
Ajándékozás útján jutottam hozzá egy kisebb lakáshoz, viszont a férjemmel szeretnénk használt lakást vásárolni. Egyikünk sem töltötte be még a 35. életévet. Az érdekelne, hogy ebben az esetben is jogosultak vagyunk-e valamilyen kamatkedvezményre. A kedvezmény a megvásárolt lakás értékének maximum hány százaléka lehet?