Tisztelt Hitelnet.hu!

Szeretnék házat venni Budapest agglomerációjában. A vásárlást teljes mértékben hitelből szeretném finanszírozni. Van a tulajdonomban egy újpesti 3 szobás lakás, amit be szeretnék vonni önerőként. A lakáspiacon hasonló kaliberű lakások olyan 30 millió Ft körül cserélnek gazdát. A jövedelmem átlagosan 700 ezer Ft nettó egy hónapban.

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim lennének?
Tudnának esetleg példákat küldeni, hogy lássam, milyen törlesztő részletekkel kell számolni bizonyos esetekben? Csak hogy legyen valamiféle elképzelésem.

A lehető leghosszabb futamidővel és a legalacsonyabb havi törlesztővel szeretném látni, milyen lehetőségek vannak. Kb 40 millió Ft hitel összeg. Kamatperiódusról pedig nem tudom, melyiket érdemes választani, szóval azzal kapcsolatban rugalmas vagyok.

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Márton

Kedves Márton!

Megfelelő értékű plusz ingatlanfedezet bevonásával megvalósulhat az önerő (készpénz) nélküli lakásvásárlás. A két ingatlan együttes forgalmi értékének maximum 80%-a, de legfeljebb a vételár vehető fel hitelként. A lakásvásárlási hitel összegével mindkét ingatlant megterheli a bank.

Az ingatlanfedezettségen túl a jövedelemfedezettségnek is teljesülnie kell. Nettó 500 ezer forintot meghaladó igazolt jövedelem felett annak maximum 60%-a fordítható hiteltörlesztésre minimum 10 éves kamatperiódusú hitel esetén. Ebbe a 60%-ba az igénylő összes, esetlegesen már meglévő és felvenni kívánt hiteltörlesztésének bele kell férnie.

Ha 5 éves kamatperiódusú hitelt választ valaki, akkor a jövedelemfedezettséget úgy kell számolni, hogy – szintén nettó 500 ezer forintot meghaladó igazolt jövedelem esetén – az összes hiteltörlesztésnek bele kell férni a jövedelem 40%-ába.

Az MNB ajánlásával egyetértve a hitelkamatok minél hosszabb futamidőre történő rögzítését javasoljuk. 40 milliós hitelösszegnél célszerű legalább 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt felvenni. Javasoljuk azonban az akár a futamidő végéig fix konstrukciókat is megismerni. Ebben előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk lehet segítségére.

Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A tájékoztatóból megismerheti a törlesztő részleteken túl az adott hitelkonstrukció járulékos költségeit, valamint az egyes bankok díjkedvezményeit is. Az Önnek megfelelő konstrukció kiválasztása után Szakértőink elvégzik az előzetes hitelbírálatot is még az adásvételi szerződés megkötése előtt. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése