Áprilisban született egy kislányunk, a párommal 33 évesek vagyunk. A párom őstermelőként dolgozik, én gyedet fogok kapni, egy családi üzletben dolgoztam eladóként bruttó 100.000 Ft-os bérét. Ingatlan tulajdon egyikünk nevén sincsen.

Családi házat szeretnénk építeni, hitelt nem szeretnénk igényelni, viszont a támogatást szeretnénk kihasználni. Telekre van pénzünk, meg még az alap építéséhez is. Könnyűszerkezetes házat építenénk édesapám segítségével, kivitelező nélkül.

– Ha igényeljük a támogatást, milyen dokumentumokat kell bemutatni?
– Van egy alacsony összegű Fundamenta megtakarításom, ez mennyiben számít még “jó pontnak”? Valamint náluk lehet-e igényelni a támogatást?
– A páromnak mekkora összegű jövedelmet kellene “produkálnia” őstermelőként, hogy igényelhessük a támogatást?
– További kérdéseimet hol tehetem fel?

Köszönettel:
Anita

Kedves Anita!

Lakásépítési támogatás igénylésénél nincsen meghatározva a  minimálisan elvárt jövedelem összege, csupán ideje. Ez legalább félév, vagyis a támogatott személyek közül legalább az egyik felet minimum 180 napja biztosítottként az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 16. § (4) bekezdése szerint az állami adóhatósághoz bejelentették, és nem érkezett a jogviszony megszűnésére, a jogviszony szünetelésének kezdetére és befejezésére vonatkozó bejelentés az állami adóhatósághoz. További feltétel a köztartozásmentesség.

A Fundamenta megtakarítás nem játszik szerepet a szocpolkérelem elbírálásánál. Információink szerint a Fundamentánál nincs lehetőség szocpolügyintézésre.

Lakásépítési támogatás iránti kérelem a hitelintézetekhez nyújtható be, ahol tájékoztatják Önt a benyújtandó dokumentumokról és válaszolnak a továbbiakban felmerülő kérdéseire is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelet Cím,
Érdeklődnék, hogy építkezéshez igényelt hitel esetén, egy meglévő tehermentes, saját tulajdonban lévő társasházi lakás bérbe adásából származó jövedelmet hiteligényléskor figyelembe tudják-e venni?
Tisztelettel,
Tamás

Tisztelt Hitelnet!
Könnyűszerkezetes (acél) ház építését tervezzük. A párom is és én is 35 év alattiak vagyunk. Ő egyéni vállalkozó én alkalmazotti jogviszonyban dolgozom. Érdeklődnék, hogy ha hitelt szeretnénk felvenni (10 milliót), egyáltalán valamelyik hitelintézettől kaphatnánk-e illetve milyen keresettel kell, hogy rendelkezzünk ehhez.
Segítségét előre is köszönöm.