Milyen ingatlanfedezet kell adósságrendezéshez?

Tisztelt Hitelnet!

Lajos vagyok, és adósságaim rendezésére, valamint egyéb kiadásokra szeretnék felvenni körülbelül 3,6 milliót. A szükséges ingatlanfedezetet úgy tudnám megoldani, hogy két testvéremmel van egy közös házunk, plusz van egy telkem is. A ház értéke 8-10 millió forint, a teleké kb. 2 millió. A teleknek 1/1 tulajdonosa vagyok. Lehetséges a fedezetet a tulajdoni hányadommal és a telekkel összességében megoldani, vagy saját ingatlan szükséges hozzá?

Az is érdekel, hogy ekkora összegnél van valamilyen jövedelmi követelmény, vagy elegendő a minimálbér is? Hivatalosan ugyanis minimálbérre vagyok bejelentve. Folyószámlára is csak a minimálbéres jövedelmemet kapom, a többit készpénzben fizeti a munkáltató, így hiába is van, gondolom hitelfelvételnél nem fogják figyelembe venni.

Köszönöm a tájékoztatást.
Lajos

Kedves Lajos!

A testvéreivel közös tulajdonú ház is elfogadható adósságrendező hitel fedezeteként, amennyiben mindkét testvére hozzájárul a hitelfelvételhez és az ingatlan jelzáloggal való megterheléséhez. Arra nincs lehetőség, hogy csupán az Ön tulajdoni hányadára kerüljön jelzálogjog, hiszen ha egy esetleges nemfizetés miatt árverésre kerül az ingatlan, akkor csak az Ön tulajdoni hányada külön nem értékesíthető.

A testvérei részéről való hozzájárulás a gyakorlatban azt jelenti, hogy tulajdonrészük miatt be kell őket is vonni a hitelügyletbe, tehát a szerződésben zálogkötelezettként szerepelnének. Jövedelmet nem kellene igazolniuk.

A 8-10 millió forint értékű házra elvileg felvehető a 3,6 millió forint összegű kölcsön. Így plusz fedezet bevonására nincs szükség. A 2 millió forintot érő építési telek egyébként sem lenne elfogadható fedezetként egyik pénzintézetnél sem. Vannak olyan hitelnyújtók, melyek az építési telket is elfogadják fedezetként, ám itt a problémát a telek értéke jelenti. Ahhoz, hogy hitelfedezetként szolgálhasson, legalább 5-6 millió forintot kellene érnie.

A hitelfelvételt minden esetben jövedelemvizsgálat előzi meg. Hiteligénylésre már a mindenkori minimálbért elérő jövedelemmel is van lehetőség.

Ahhoz, hogy Szakértőink megtalálják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukciót, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. A legkedvezőbb hiteleket személyre szóló, ingyenes ajánlatunkból ismerheti meg. Ajánlatkérés előtt azonban célszerű volna a testvéreivel egyeztetni az ingatlanfedezettel kapcsolatban.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x