Milyen igazolás szükséges hitelkiváltáshoz?

Tisztelt Hitelnet!

Egy jelzáloghitelem van, amit szeretnék kiváltani. A hitel deviza alapú és szabad felhasználásra vettem fel. A törlesztő részleteket a mai napig pontosan fizetem. A fennálló tartozásom jelenleg 7,2 millió forint. Az ingatlanom, amire ráterhelték kb. 20 millió forintot ér.
Jómagam alkalmazottként dolgozom, rendszeresen folyószámlára utalt havi bérért.

A kérdésem az lenne, hogy milyen igazolásokat kellene beszereznem a hitelkiváltáshoz?

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel. Roland

Kedves Roland!

Hitelkiváltáskor nagyon fontos, hogy az igénylő problémamentes hitelmúltat tudjon igazolni. A szerződésszerű törlesztés egyrészt látható a törlesztési bankszámlákon, másrészt a kiváltandó hitelt nyújtó bank hivatalosan is tudja igazolni a rendszeres, határidőre történő hiteltörlesztést.

Emellett a bank ad ki igazolást a fennálló tőketartozás nagyságáról és ez esetleges hátralék összegéről. Az elmaradás azonban a hitelkérelem elutasítását vonhatja maga után. A banki igazolás nem lehet 30 napnál régebbi, s mivel előre nem számolható ki pontosan, hogy melyik napon történik a hitel visszafizetése, ezért az igazolásra a napi kamatot is célszerű ráírni. A hitelkiváltást a pénzintézetek egymás között bonyolítják. Ha mégis nagyobb összeg kerül átutalásra, mint a fennálló tartozás, akkor a kiváltott hitel lezárásakor az adós visszakapja a többletet.

Fentieken kívül alkalmazottak esetén munkáltatói igazolás benyújtása szükséges. Ezt a munkaadó tölti ki banki formanyomtatványon és szintén nem lehet 30 napnál régebbi. A munkáltatói igazoláshoz csatolandó a munkabért tartalmazó utolsó 3 havi folyószámla kivonat is.

Ha kíváncsi a legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök havi törlesztésére, akkor számoljon online hitelkiváltás kalkulátorunkkal. Személyre szóló hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak Szakértőink készíteni. Amennyiben talál kedvezőbb konstrukciót meglévő kölcsönénél, akkor Tanácsadóink készséggel tájékoztatják a további szükséges dokumentumokról is!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, ha én kikérem a bankokból a tartozás igazolást X napon, hogy lehet az, hogy nem adják ki! Azt mondták, menjek vissza 3 nap múlva, mert előbb nem adják ki, majd csak 16-án! Holott nekem kellet volna 15-ére!

Kedves Mona!
A fennálló tartozás igazolást általában a bank központjában állítják ki, ami igénybe vehet néhány napot.

Tisztelt Hitelnet!
Én egyéni vállalkozóként dolgozom, nem alkalmazottként és nem folyószámlára érkezik a bérem. Ilyen esetben milyen igazolást kérnek tőlem?
Köszönettel: Cecília


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x