Kedves Hitelnet!

Minősített fogyasztóbarát hitelt igényeltünk március 18.-án. Az ingatlan értékbecslése már rendelkezésre állt a benyújtásnál, mivel a bank tanácsára ezt előre kértük. Ugyancsak a bank tanácsára feleségem jövedelmét nem írtuk be, mondván minek az én fizetésem bőven elbírja.

Rákérdeztünk előtte telefonon, majd a helyszínen is, hogy a jelenlegi szituáció nem befolyásolja-e a folyamatot, amire a válasz az ugyan már minden ugyanúgy megy náluk. Mivel minden megvan, max 2-3 hét alatt már folyósítanak is.

Most másfél hónap után a következő a helyzet: 2 hét után kaptunk egy automatikus emailt, elkezdték a hitelbírálatot. 3. héten jelezték, sajnos mégsem számítják be teljesen a fizetésem, ezért egy rosszabb ajánlatot adnak, plusz azért mégiscsak küldjük be a feleségem munkáltatói igazolását is. Megtettük.

Most lassan a 7. hétben vagyunk mindennemű információ nélkül. A bírálati automatikus emailben lévő telefonszámon azt mondják ők nem látnak rá információkra (ha kérdése lenne hívja ezt a számot felkiáltással) az ügyintéző többszöri alkalommal ha megkérdezem a bírálatot, majd választ nem küld.

Kérdésem, hogy ebben az esetben mi a jó eljárás? Mindent az ügyintéző tanácsára végeztünk. Elvileg a bírálatra a benyújtástól számított 15 munkanap áll rendelkezésre. A rosszabb kondíció jelenlegi esetben kevésbé zavar, bár nem tartom korrekt magatartásnak. (Szinte biztos vagyok benne, hogy bár a feleségem igazolását is bekérték, ezt nem fogják a kondíciókban figyelembe venni.) Ami igazan zavar, hogy 7 hét alatt nincs egy olyan ember, aki meg tudná mondani, hogy mi és mikor fog történni.

Köszönöm, A.

Kedves A!

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylése esetén a bírálati idő az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva valóban 15 munkanap. A jelenlegi veszélyhelyzet azonban felülírhatja ezt a bírálati időtartamot.

Március 18.-a sajnos éppen az az időszak volt, amikor a hitelintézeteknél egyik napról a másikra változtak, szigorodtak a bírálati feltételek. Míg egyik nap - az aktuális bírálati szabályok szerint - még elfogadható volt egy jövedelemforrás, elképzelhető, hogy másik nap már csak korlátozottan.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha a bírálati telefonszámon nem kapnak bővebb információt, a fióki ügyintézőn, esetleg a fiókvezetőn keresztül kellene informálódniuk.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése