Ingatlanfedezet bevonása mellett igényelhető jelzáloghitelt szeretne felvenni, de nem tudja merre is induljon, milyen típusú kölcsönt válasszon?

Első kérdésként az merülhet fel, hogy forint vagy deviza, alapú lehetőségek közül melyiket érdemes választani? A jogszabályi előírások szerint jelenleg az alábbi lehetőségek elérhetők:

A következő kérdés az lehet, hogy hajlandó-e Ön induló banki költségeket fizetni? Ha igen, akkor még kedvezőbb kamattal juthat kölcsönhöz, amennyiben azonban nem, akkor olyan hitelkonstrukciót érdemes választania, ahol – magasabb kamatért cserében – a pénzintézet nem számít fel kezdeti költségeket.

Ha azonban az alacsonyabb törlesztő részelt kedvéért Ön nem kíván árfolyamkockázatot vállalni, inkább a biztos és előre kiszámítható konstrukciókat preferálja, akkor válasszon forint alapú finanszírozást.

Forint alapon állami kamattámogatott, piaci kamatozású és úgynevezett referencia kamathoz kötött hitelek közül választhat.
Államilag támogatott lakáshitel csak abban az esetben választható, ha Ön új lakást épít vagy vásárol, illetve, meglévő lakóingatlanát korszerűsíti. A támogatott hitelre való jogosultságnak egyéb, jogszabályban meghatározott feltételei is vannak, melyek teljesülése esetén igényelhető e hitelkonstrukció.

Amennyiben Ön nem jogosult államilag támogatott lakáshitelre, bankpartnereink kínálatában akkor is találhat forint alapú hitelterméket. Az árazásában referencia kamathoz kötött jelzáloghitelek kedvező kamattal érhetők el, melyek törlesztő részlete versenyképes a deviza alapú kölcsönök havi törlesztésével. A referencia kamatot a jegybanki alapkamat vagy a BUBOR (Budapesti Bankközi Kamatláb) jelenti, s ezek mérséklődésével a referencia kamathoz kötött hitelek kamatának mértéke is csökken.

A rögzített kamatozású hiteltermékek elsősorban azokra a hitelcélokra ajánlottak, amelyekre a referencia hozamokhoz kötött kölcsön nem vehető igénybe, ilyen például az építkezés vagy a lakóházbővítés.

Továbbá nem szabad megfeledkezni az LTP megtakarítással kombinált termékekről sem, melyekkel akár 15-20 százalékos törlesztő részlet csökkenés is elérhető.

A jelzáloghitelek aktuális törlesztő részletét Ön is kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével, mely megadja a kiválasztott hitelkonstrukció legkedvezőbb havi törlesztését mindhárom devizanemben, forint, euró és svájci frank alapon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése