Milyen hitelt tudunk felvenni használt ház vásárlására?

T.Hitelnet!

Használt családi házat szeretnénk venni a fiaimmal közösen. Félretett pénzünk nincs, sajnos. Mindhárman dolgozunk, a fiúk rendszeres jövedelme (nettó 220.000, nettó 130.000 Ft) a folyószámlájukra érkezik. Az én béremet a munkáltatóm nem utalja, de igazolni tudja, hogy már 9 éve ott dolgozom, nettó 90.000 Ft-ot keresek.

Szeretném megtudni, van-e valamilyen lehetőségünk, mert jelenleg a nagyszülőkkel közösen élünk.

Válaszukat köszönöm!
Kata

Kedves Kata!

Használt családi ház vásárlása esetén a bankok a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének meghatározott részét nyújtják hitelként. A finanszírozási arányt számos tényező befolyásolja: figyelembe kell venni egyrészt a ház területi elhelyezkedését, értékét, állapotát, másrészt az igénylők jövedelmi helyzetét, rendszeres bevételeiket és kiadásaikat. Továbbá ugyancsak meghatározó a vonatkozó jogszabályban és az egyes pénzintézetek saját szabályzatában meghatározott finanszírozási arány. Mindezek figyelembevételével egy ingatlannak körülbelül a 50-80%-a vehető fel hitelként.

A teljes vételár kiegyenlítéséhez tehát szükség van önerőre, saját megtakarításra. Ennek hiányában csak akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a megvásárolni kívánt házon kívül további ingatlan is bevonható fedezetként. A kiegészítő ingatlan lehet szülő vagy bármely személy tulajdonában, nem kell saját ingatlannak lenni. Ez esetben a hitelfelvétel feltétele, hogy a plusz ingatlan tulajdonosai is részt vegyenek a hitelügyletben.

Ha megfelelő értékű és állapotú plusz ingatlant be tudnak vonni az ügyletbe, akkor lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek fel. A lakáskölcsön piaci kamatozású. A bankok jelenleg forint alapon nyújtják ezeket a hiteleket, melyek törlesztő részleteit oldalunkon is megtekintheti. A hitelintézetek csak olyan lakóingatlan fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió forintot.

Amennyiben van lehetőség plusz ingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt ügyintéző!
43 éves vagyok. Milyen összeghatárig lehet hitelt felvenni kezes nélkül, lakás vásárlásához. Kb. 2-3 millió forint hitelre lenne szükségem.
Válaszát előre is köszönöm.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x