Tisztelt Hitelnet!

Renáta vagyok, 40 éves leszek. Élettársi kapcsolatban élek, párom 35 éves. 2 lányunk van, most várom a 3. gyermekünket. 2004-ben vettünk egy használt lakást édesanyámmal együtt, 50%-ban ő a tulajdonos, másik felében én. Svájci frankos hitelünk van. Szocpolt nem tudtunk igénybe venni.

Kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi állapotban tudnánk-e felújításra valamilyen támogatást vagy hitelt igénybe venni? Sajnos bővítésre nincs lehetőség, mert panelban lakunk, 1+2 fél szoba van. Vagy ha megszületik a pici? Jelenleg táppénzen vagyok, ami kb. 65.000 Ft, a párom 100.000 Ft-ot keres.

Válaszát előre is köszönöm.
Renáta

Kedves Renáta!

Lakásfelújításra vissza nem térítendő támogatás sajnos nem vehető igénybe. A támogatások közül a félszocpol 2009-ben megszűnt, azóta nem vezették be újra. Szocpoltámogatás ugyan létezik, de csak új lakás építésére vagy vásárlására igényelhető.

A támogatások egyik formájába tartozik az állami kamattámogatás, mely lakáshitelhez kapcsolódóan érhető el. Ennél a konstrukciónál az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez nyújt segítséget kamattámogatással. Ez a kölcsön felújítás esetén nem érhető el, de korszerűsítés esetén igen. Kérdés tehát az, hogy Önök milyen jellegű felújítást terveznek? Amennyiben komfortfokozat-növelő munkálatokat végeznének el, akkor jogosultak lehetnek azokat államilag támogatott lakáshitel igénybevételével finanszírozni.

Korszerűsítésnek az alábbi munkálatok tekinthetők: például külső nyílászárók energiatakarékos cseréje, közművek belső hálózatának cseréje, fűtéskorszerűsítés. A korszerűsítés részét képezi a fenti munkálatokhoz kapcsolódó helyreállítási munka elvégzése is. Ez a korszerűsítés költségének legfeljebb 20%-áig terjedhet.

Ha nem korszerűsítési munkálatok elvégzésére kerül sor, akkor piaci kamatláb mellett igényelhetnek lakásfelújítási kölcsönt. Ezt a típusú hitelt is forint alapon nyújtják a bankok, maximum 35 éves futamidővel.

A hitelfelvételre meglévő svájci frankos hitelük mellett akkor van lehetőség, ha azt az ingatlan terhelhetősége és az Önök jövedelmi helyzete lehetővé teszi. Az ingatlan- és jövedelemfedezettséget Szakértőink az ingatlan értéke, a rá bejegyzett svájci frank alapú hitel összege és a hitel után havonta fizetendő törlesztő részlet alapján tudják kiszámolni. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a hitellehetőségekről! A legjobb lakásfelújítási hitel törlesztő részletek megtekinthetők oldalunkon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy vásárolni szeretnénk egy családi házat, majd ezen felújítást és akár bővítést is végeznénk.
Kérdésem: milyen hitel(ek), támogatások alkalmazhatóak ilyen esetben? Esetleg szocpol igénybe vehető-e?
30 év alatti házaspár vagyunk, 1 meglévő gyermekkel és egy magzattal.
Várom válaszát.
Üdv: D.

A szüleim építettek részemre még gyermekkoromban egy nagyobb üdülő épületet. Az épület már nem felel meg a hőszigetelési előírásoknak, hogy családi házzá nyilváníthassuk. Két gyermekünk van és szeretnénk felújítani, gazdaságossá tenni az épületet és átalakítást is végre hajtani rajta.
Válaszukat várom tisztelettel: Viktória

Köszönöm a válaszukat. Felújítás alatt a festést, tapétázást, ilyen munkálatokat értettem, hogy a picit steril környezetbe hozzuk haza .Egy pár bútort is cserélni kell, mert a jelenlegi állapotban be sem férne még egy kiságy sem, ami még nincs is. Sajnos mindent újra kell kezdenünk, ami a babával kapcsolatos, mert már mindent elajándékoztunk. A két lányt át kell költöztetni a kisebb szobába, hogy ne zavarja őket a pici. Jelzálogosat nem szeretnénk, olyant, ami jelzálog nélküli. A lakáshitel anyu nevén van, én adóstárs vagyok. Nekem egy személyi hitelem van, meg egy hitelkártyám, aminek sok a kamata. Az is jó lenne, ha azt ki tudnám fizetni egy hitelből és valamennyi maradna legalább a szobára. Esetleg ilyent tudnak ajánlani?
Köszönettel: Renáta