Tisztelt Szakértő!

Az ügyben szeretném kérni a segítségét, tanácsát, hogy:

1. Van egy 11 hónapos kisbabám és gyeden vagyok vele. A férjemmel kinéztünk egy használt (részben felújítandó házat), amit megvennénk (kb.:78nm). Ez alapján lehet igényelni a félszocpolt?

2. Ha igen, akkor mikor lehet igényelni és kb. milyen összegre számíthatunk? Ha még tudna segíteni abban, hogy ez ügyben (a szocpollal kapcsolatban) további információt kapjak, egy telefonszámot, ha tudna adni, megköszönöm!

Előre is köszönöm a segítséget!
További szép napot.
Üdv: Andrea

Kedves Andrea!

A vissza nem térítendő állami támogatások közül jelenleg csak a szocpol igényelhető, ám az használt lakás vásárlására nem használható fel. E támogatás célja csak újépítésű lakóingatlan vásárlása és új ház építése lehet.

A használt lakás vásárlásához korábban igényelhető félszocpolt, illetve fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) 2009-ben megszüntették és azóta nem vezették be újra, így ilyen támogatás jelenleg nem érhető el. A félszocpol esetleges bevezetésével kapcsolatban nincsen információnk.

Az új lakásra igényelhető szocpollal kapcsolatos további információkat honlapunkon megtalálja vagy a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában érdeklődhet ezzel kapcsolatban. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Amennyiben maradnának a használt lakás vásárlása mellett, akkor a következő lehetőségekkel számolhatnak: Használt lakás megszerzéséhez jelenleg állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Mindekettőt fornt alapon és ingatlanfedezet mellett nyújták a bankok. A kölcsön fedezete lehet a megvásárolni kívánt lakás.

Mivel az ingatlanfedezet forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel, ezért a teljes vételárat nem kaphatják meg a vásárolandó ingatlanra. Azt, hogy pontosan mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak, a háztartás jövedelmi helyzete és az ingatlan terhelhetősége (érték, fekvés, állapot) határozza meg.

Aki nem rendelkezik a hitelfelvételhez szükséges önerővel, az kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával juthat a szükséges hitelösszeghez. A plusz fedezetként bevont ingatlannak nem kell saját tulajdonban lenni.

Ha rendelkeznek önerővel vagy plusz ingatlanfedezettel és érdekelnék Önöket a jelenleg elérhető legkedvezőbb lakáshitelek, akkor kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni!

A lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Unokám szeretne Tarcalon kb. 5 millió Ft értékben használt lakást vásárolni. Kérdezném, állami támogatást, vagy első lakás vásárlásához kaphat-e támogatást? Állandó munkahelye van. Az önrész kb. mennyi lenne, vagy kell-e. Ha nincs, felvehet-e 5 milliót?
Választ előre is megköszönve, üdvözlettel: K.-né