Tisztelt Szakértő!

A nyáron lakásfelújítást tervezek, és ehhez lenne szükségem körülbelül 1 200 000 forintra. Attól tartok, hogy az aktuálisan fizetendő részletek mellett már nem kaphatok hitelt. Jelenleg áruhitelt törlesztek havi 12 000 forintos részlettel, valamint személyi kölcsönt havonta 8 000 Ft-ot. Jövedelmem jelenleg 98 000 forint.

Arról érdeklődnék, hogy ha kevés a fizetésem erre a célra, akkor van-e valamilyen olyan hitelfajta, amely esetében elfogadnak ingatlanfedezetet? Házam 8 milliót ér körülbelül, és nincs megterhelve semmivel. Milyen hitelt javasolna számomra? Kaphatok-e ingatlanfedezet nélkül hitelt, s ha igen, akkor a kettő közül melyik lenne a jobb választás: a személyi kölcsön vagy a jelzálog alapú hitel?

Köszönöm válaszát.
Endre

Kedves Endre!

A meglévő hitelei ellenére még kaphat kölcsönt, ehhez azonban mindenképpen ingatlant kell bevonni. Személyi kölcsön felvételét a meglévő törlesztési kötelezettségek sem teszik lehetővé. Fedezet nélküli hitel esetén ugyanis a kölcsön visszafizetésének biztosítéka az igénylő keresete, s emiatt szigorúbb a jövedelemvizsgálat, mint jelzáloghiteleknél. Az 1,2 milliós hitel után fizetendő törlesztő részlettel jövedelme már túlterhelt lenne. Másrészt mivel a nettó fizetésnek körülbelül az 5-6-szorosát nyújtja bankpartnerünk, ezért a 98 ezer forintos munkabérrel nem is tudna felvenni 1,2 millió forintot.

A jelzálog alapú hitellel egyébként is jobban jár, mivel alacsonyabb kamatláb mellett érhető el, mint a személyi hitel. A viszonylag hosszú, tetszőlegesen kiválasztható futamidőnek köszönhetően a törlesztő részlet tovább mérsékelhető.

Ha már jelzáloghitelt vesz fel, akkor esetleg érdemes lenne azon elgondolkodnia, hogy annyival több szabad felhasználású hitelt igényel, amennyivel meglévő áruhitele és személyi kölcsöne is egyúttal kiváltható. Így még az is lehetséges, hogy a két meglévő hitel kiváltására és a szabad felhasználásra felvett összeg után kevesebbet fog a jövőben fizetni, mint amennyit eddig a két hitel után fizetett.

Véleményünk szerint tehát szabad felhasználású jelzáloghitelt lenne érdemes igénybe vennie, melyből visszafizetné meglévő hiteltartozásait is. A legkedvezőbb havi részletek hitelkalkulátorunkban tekinthető meg. Szakértőink készséggel készítenek ennek megfelelő, személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot Önnek. Ehhez nem kell mást tennie, mint online ajánlatkérő nyomtatványunkat kitölteni. További kérdés esetén is forduljon bizalommal a Hitelnet Tanácsadóihoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok.
3 éve vettünk fel egy 4,2 millió forintos lakáshitelt, aminek havi 30ezer forint a törlesztője. A bejövő nettó jövedelmünk pedig 220ezer forint.
Vehetünk fel mellé 1 millió forint szabad felhasználású hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Van 2,5 milliós örökölt lakáshitele páromnak. A lakás 48 négyzetméter Pesten. Fizetése 150.000 főállásban, de van mellékállás is kézbe.
Felvehetünk-e szabad felhasználású hitelt a lakásunkra ennek kifizetésére és lakásfelújításra?
Ha igen, kb. mennyit?
Andrea

Érdeklődni szeretnék, hogy új lakást vásárolnánk, melyhez a 10% önerőt áthidaló kölcsönből szeretnénk kifizetni. Kb. 1-1,5 millió forintra a lenne szükségünk. Megkaphatjuk ezt, ha a mostani lakásunkon van még hitel, ami kb. 2,9 millió forint, melyet a lakás eladási árából törlesztenénk majd vissza a banknak.
Köszönöm, válaszát!
Edit

Tisztelt Szakértő!
Nővéremmel közösen szeretnénk lakóingatlant vásárolni. A kinézett ingatlan vételára 8,5 M Ft, melyhez 3 M Ft hitelre lenne szükségünk. Mindketten közalkalmazottak vagyunk. Közös jövedelmünk kb. 400-420 ezer Ft, illetve a férjem még bevonható lenne kb. 180 ezer Ft-os jövedelemmel adóstársként. Egy bank már elutasított minket, mert vannak egyéb hiteleink, hitelkártyáink! Akkor most már reménytelen a hitelhez jutás?
Köszönöm válaszát: Judit

Felvehetünk-e hitelt, ha az OTP-nél van már hitelünk, de szerződéssel van a munkahelyén már több mint egy éve?

Érdeklődni szeretnék. A lányomék másik házat szeretnének venni. A meglévőt eladták, de még szükségük lenne 3 millió forintra. Azt szeretném kérdezni, én vehetek fel nekik, ha van 1 millió forint személyi kölcsönöm és A hitelem? Vagy esetleg adhatom a lakásom fedezetnek? Nettó keresetem 140 000 Ft, a férjem nyugdíja 100 000 Ft.