Jelzáloghitelt szeretne igényelni ingatlanfedezettel, de nincs tisztában a lehetőségeivel és nem tudja merre érdemes elindulnia?

Talán az egyik legfontosabb kérdés a felvenni kívánt hitel devizaneme lehet. Jelenleg a szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelek devzanemével kapcsolatban az alábbi előírások vannak érvényben:

Fontos kérdés lehet az is, hogy mennyire érzékeny a banki költségekre, azaz a hiteligénylés során felmerülő díjakra. Mindenképpen érdemes tudni, hogy az alacsonyabb kezdeti költségekkel elérhető kondíciók az esetek túlnyomó többségben magasabb kamattal és ennek köszönhetően magasabb havi törlesztő részletekkel érhetők el. Vannak tehát olyan lehetőségek is,ahol alacsonyabb induló költségeket tudunk elérni, de ilyenkor szinte mindig magasabb havi részletekkel kell számolnunk.

Államilag támogatott lakáshitel akkor tud választani, ha Ön új lakást építene vagy új lakást szeretne vagy vásárolni, vagy korszerűsítené meglévő lakóingatlanát. A támogatott hitelek igénylése esetén további jogszabályban meghatározott feltételeknek is meg kell felelni.

Abban az esetben, ha Ön nem jogosult államilag támogatott lakáshitelre, akkor is számos forint alapú lakáshitel vagy egyéb jelzáloghitel kondíció közül választhat. Az árazásában referencia kamathoz kötött jelzáloghitelek kedvező és egyre alacsonyabb kamattal érhetők el, melyek havi törlesztési kötelezettségei már versenyképesek lehetnek a deviza alapú kölcsönökkel.

A fix kamatozású hitellehetőségek azokra a hitelcélokra ajánlottak, amelyekre a referencia hozamokhoz kötött hitelek nem igényelhetők, ilyen lehet többek között az építkezés vagy az ingatlan bővítése.

Nem feledkezzünk el az LTP megtakarítással kombinálható hitellehetőségekről sem, melyekkel akár 15-20 százalékos törlesztő részlet csökkenést is el tudnunk érni.

Az aktuális hitelpiacon elérhető legkedvezőbb hitelkondíciók segítségével elérhető havi törlesztő részleteket megtekintheti honlapunkon található hitelkalkulátorunk segítségével.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése