Tisztelt Szakértő!

Családi házunk van, az első férjemmel vettünk fel az első gyermekünk után szocpolt 2000-ben. 10 éve lakunk ebben az ingatlanban, (férjemtől elváltam, rendeztünk minden vitás kérdést, az ingatlan az enyém maradt).

2005 óta élek élettársammal, 2 közös gyermekünk született. Szeretnénk a tetőteret beépíteni, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.

Igényelhetjük-e a szocpolt erre a két gyermekre?
Van-e korhatár nekünk (régebben 35 év volt)?
Milyen hitellehetőségek vannak és milyen futamidővel?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Ági

Kedves Ági!

Élettársával közös gyermekeik után elvileg igényelhető a CSOK (szocpol). Azért elvileg, mert lakásbővítési cél esetén feltétel, hogy a bővítendő ingatlanban élettársak, házastársak igénylése esetén mindkét fél rendelkezzen az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonjoggal már a bővítés megkezdése előtt. Ahhoz tehát, hogy gyakorlatilag is igénybe tudják venni a kedvezményt, szükséges lenne párjának is tulajdonrésszel rendelkeznie a házban. Nem feltétel a fele-fele tulajdoni arány.

Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nincsen felső életkorhatár, mint korábban a 35 év, így a támogatás akkor is elérhető, ha az igénylők egyike elmúlt már 35 éves.

Bővítésre piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető, mindkettő forint alapon. Támogatott hitel igénylése esetén feltétel csakúgy, mint CSOK igénylésnél, hogy mindkettejüknek legyen tulajdonrésze a bővítendő házban. Államilag támogatott hitelnél a futamidő első 5 évében az állam kamattámogatást biztosít, azt követően az aktuális piaci kamatoknak megfelelően alakul majd a havi törlesztő részlet. Piaci kamatozású bővítési hitel esetén is van lehetőség hosszú távú kamatrögzítésre, akár 5-10 éven keresztül. A hitelek viszonylag hosszú, 20-30 éves futamidőre is felvehetők. Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Célszerű lenne kitölteni online adatlapunkat, mert ennek elküldése után Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatban is tudják tájékoztatni Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról. Ha megfelelnek a hitel- és CSOK igénylés valamennyi feltételének, akkor készséggel vállaljuk a díjmentes hitel- és CSOK ügyintézést is a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodában!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése