Kedves Hölgyem/Uram!

Szeretnék új/használt lakásvásárlásra hitelt felvenni befektetésre. Mekkora hitelösszeg állna rendelkezésemre? /a legkedvezőbb hitelkonstrukciókra gondolok./ Van-e lehetőség arra a koncepcióra, hogy a megvásárolt lakást kiadom (ebből fedezem a törlesztő részletet), eközben eladásra bocsátom. A számomra legjobb ajánlatot elfogadom, majd visszafizetem a hitel összeget?!

Köszönettel.
István

Kedves István!

A maximálisan felvehető hitel összege számos tényezőtől függ. Elsőként a bank jövedelemvizsgálatot végez az Ön rendszeres, igazolt bevételei és kiadásai alapján, figyelembe véve a lakáshitel várható törlesztő részletét. Meghatározó a vásárolni kívánt lakás forgalmi illetve hitelbiztosítéki értéke, földrajzi elhelyezkedése. Továbbá minden pénzintézetnek figyelembe kell vennie a jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó - jogszabály által rögzített - előírást, miszerint a lakásvásárlási hitel összege nem haladhatja meg az adott lakás forgalmi értékének 80%-át. Mindezek alapján elmondató, hogy a felvehető hitel összege a vásárolni kívánt lakás forgalmi értékének 50-80%-a között lehet.

Ennél pontosabb információt a további részletek ismeretében tudunk adni. A szükséges adatokat online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltésével adhatja meg.

A megvásárolt ingatlan bérbe adható. Elő- és végtörlesztésre szintén van lehetőség, így ha eladásra kerülne a lakás, akkor a befolyó vételárból a lakásvásárlási hitel visszafizethető. Az elő- és végtörlesztésnek van díja. Ennek mértékét a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza.

Ha hiteligénylés előtt áll, de nem tudja mekkora törlesztő részletekre számíthat, tájékozódjon oldalunkon. Amennyiben szeretné megismerni a használt vagy új lakás vásárlásához igényelhető jelzáloghiteleket, kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat! Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlat formájában fogják Önt tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről!

További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Használt lakást szeretnék vásárolni, aminek forgalmi értéke 8 millió Ft. Önrészem van 1,5 millió Ft. Jövedelmem átlag minimálbér. Nagybátyám kint él Svájcban és ö lenne kezesem.
Az lenne kérdésem, hogy ezekkel a feltételekkel van esélyem lakást hitelre vásárolni?
Előre is köszönöm.
Várom válaszát.

Tisztelt lakás fórum!
Csak annyit szeretnék megtudni, hogy hogyan lehetne lakás vásárlási segítséget kérni, ha sajnos munkahelyünk nincs, mert sajnos itt Szabolcs megyében semmi nincs. Albérletben lakom a 2 gyerekemmel és az élettársammal. Sehogy se tudunk előre jutni, mert amilyen hitel is járhatna, az is munkaigazoláshoz van kötve. Csak azt nem tudom, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Gondolom semmit. Míg élünk fizetünk albérletet, nem? Régi szocpolnál sem voltak igazolások, mégis mindenki kapott házat, építkezhettek. De most 2012-ben egyre szegényebb az ember is és az ország is sajnos.