Üdvözletem!

Lányom a fővárosban jár egyetemre, és szeretnénk a továbbiakban megspórolni az albérletre feleslegesen kiadott pénzt. Éppen ezért lakásvásárláson gondolkodunk feleségemmel. Én 53 éves vagyok, havi 158 000 forintos jövedelemmel rendelkezem. Több évtizede dolgozom ugyanannál a cégnél, szerződésem határozatlan időre szól. A feleségem 48 éves, de ő nem dolgozik, háztartásbeli. Jövedelmet az ő részéről nem tudunk igazolni. Egy jövedelemmel is vehetünk fel lakáshitelt?

Az érdekelne elsősorban, hogy korom milyen hátrányokkal jár a futamidőt illetően? Esetleg a feleségem életkorát figyelembe lehet venni? Az az 5 év is sokat számítana nekünk a törlesztő részletben. Természetesen jó lenne minél kisebb havi részletet bevállalni, de mégis mekkora a maximális futamidő, amit választhatok? Körülbelül 6 millió forintra lenne szükség, 3 millióval már rendelkezünk a vásárlásra szánt összegből és maximum 9 millió forintért vásárolnánk használt lakást.

Várom válaszukat.
Béla

Kedves Béla!

A lakásvásárlási hitelek maximális futamideje 20 és 35 év között lehetséges, tekintettel arra, hogy az adós életkora a lakáshitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Ha Ön betöltötte már az 53. életévét, akkor legfeljebb 16 évre kérheti a kölcsönt, ha még nem, akkor 17 év lehet a maximális futamidő. Ebben az ügyletben mindenképpen az Ön életkora a meghatározó, a felesége életkorából nem lehet kiindulni a maximális futamidő meghatározásakor, mivel ő nem rendelkezik jövedelemmel. Neki azért kell szerepelnie a hitelügyletben, mert a házastárs bevonása kötelező, s nem mint fizetőképességet javító adóstárs kerül bevonásra. Lakáshitel már egy igazolt jövedelemmel is kérhető, tehát nem feltétlenül probléma, hogy a felesége háztartásbeli.

9 milliós lakás megvásárlásához 3 millió forint saját erő elegendő lehet, jóllehet a maximálisan felvehető hitelösszegről csak előzetes hitelbírálat után, az ügylet további részleteinek ismeretében tudnak Szakértőink tájékoztatást adni. A lakáshiteleket forint alapon nyújtják a pénzintézetek. A várható törlesztő részlet nagyságáról honlapunk segítségével Ön is tájékozódhat a hitelösszeg, a hitelcél és a futamidő megadásával. Amennyiben személyre szabott lakáshitel törlesztő részletekre kíváncsi, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s ezt követően Szakértőnk díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése