Illemhely nélküli ingatlan elfogadható fedezetnek jelzáloghitel igénylésénél?

Tisztelt Szakértő!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra és a segítségét kérhetem! Jelenleg érvényben van egy 10 évre felvett államilag támogatott lakáshitelem, amiből a még fennálló tőketartozásom 1,2 millió forint és jövőre jár le. Időközben örököltem egy házat, (12 millió hagyatéki értékben) 1/1 tulajdoni hányadban. 3 milliót szeretnék rá felvenni, hogy felújíthassam, továbbá a fennálló tartozásomat is rendezném belőle, hogy a jelenlegit könnyebben eladhassam.

Kérdéseim a következők:
– Vegyes falazatú, belterületi, összközműves /illemhely nélküli/ ingatlan lehet-e terhelhető?
– Fedezetcsere vagy szabad felhasználású hitel lenne a kedvezőbb a fentiek alapján?
– Van-e más lehetőség ezeken a hiteltípusokon kívül, az én helyzetemben?

A nettó bevételem havi 198.000.- Ft, ebből most hitelre 58.350.- kerül levonásra. A 3 milliót max: 5 évre szeretném felvenni, de a jelenlegi terhelésem miatt 10 évre kellene vállalnom, hogy megkapjam! Ez igaz?

Csapdában érzem magam, pedig én pontosan fizető ügyfele vagyok a banknak!

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Lajos

Kedves Lajos!

Vegyes falazatú ingatlant is elfogadnak fedezetként a bankok, de ilyen esetben a műszaki szakértő kiemelten ellenőrzi a műszaki tartalmat és állapotot. Az illemhely hiánya nem feltétlenül jelent problémát.

Kérdés, hogy a meglévő államilag támogatott lakáshitelét célszerű-e kiváltani, mivel az jövőre lejár. Ezt a további részletek ismeretében Szakértőink meg tudják Önnek mondani. Ha nem érdemes kiváltani és csak a felújításhoz, korszerűsítéshez igényelne kölcsönt, akkor lakáscélú hitelt tudna felvenni, aminek alacsonyabb a kamata, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelnek. Csak a jövőbeni könnyebb eladhatóság miatt nem célszerű kiváltani, hiszen a gyakorlatban nem jelent problémát a jelzáloggal terhelt ingatlanok adásvétele.

A jelenlegi törlesztési kötelezettsége mellett (58.350 Ft/hó) további 3 millió forint felvételéhez elképzelhető, hogy 5 évnél hosszabb futamidőt kellene választania a JTM-nek (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) való megfelelés miatt, de ez 10 évnél rövidebb idő is lehetne, a jövedelemvizsgálat eredményétől függően.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatóban fogják ismertetni Önnel az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókat! Ha sikerül megtalálni az optimális hitelterméket, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x