Milyen feltételekkel vehető igénybe kamattámogatás?

Tisztelt Szakértő!

Kamattámogatás ügyében szeretném a segítségüket kérni. 34 éves vagyok, az egészségügy területén dolgozom alkalmazottként. Idén mindenképpen szeretnék lakáshitelt felvenni, és az érdekelne elsősorban, hogy kamattámogatást milyen feltételekkel vehetek igénybe.

Nincsen gyermekem, és jelenleg egyedülálló vagyok. Nem tudom, ezek befolyásoló tényezők-e, élettárs vagy házastárs nélkül jogosult lehetek-e kamattámogatásra? Valamint az is érdekel, hogy hány éves korig igényelhető kamattámogatás?

Használt lakást szeretnék vásárolni, aminek a vételára 9-10 millió forint között van. Úgy néz ki, hogy az önerő már megvan, csak mindenképpen szeretnék bővebb információkat kapni az esetleges kedvezményekről és arról, hogy a kamattámogatásnak milyen egyéb kritériumai vannak a személyi feltételeken kívül, például van-e valami előírás a hitel összegére vagy az ingatlan értékére vonatkozóan?

Várom tájékoztatását, amit előre is köszönök.
Ildikó

Kedves Ildikó!

A használt lakás vásárlására nyújtott kamattámogatott hitelt nemcsak élettársak, házastársak vehetik igénybe, hanem egyedülálló személyek is igényelhetik. A kamattámogatás igénybevételének nem feltétele az eltartott gyermek. A kamattámogatást igénylő személy életkorára vonatkozóan sincs jogszabályban rögzített előírás.

A vásárolandó lakás értékét tekintve szintén finanszírozható a vételár kamattámogatott lakáshitellel. A 2013. január 1-től érvényes előírások szerint ugyanis maximum 20 millió forint értékű használt lakás vásárlásához igényelhető a kölcsön. A támogatott hitel összege pedig nem haladhatja meg a 10 millió forintot.

A kamattámogatás használt lakások esetében állandó mértékű, az eltartott gyermekek számától függetlenül az állampapírhozam 50%-a. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében vehető igénybe. Ezen időszak alatt alacsonyabb törlesztő részletet kell fizetni, mint a kamattámogatás lejárata után, vagyis a 6. évtől kezdve. Akkor a havi törlesztés összegét az akkori piaci kamatláb fogja meghatározni.

Arról, hogy a jelenlegi kamatok mellett mekkora törlesztő részlettel lehet kalkulálni a kamattámogatott időszakban és azt követően, online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat a szükséges hitelösszeg és igény szerinti futamidő megadásával. Amennyiben a kapott törlesztő részlet elnyeri tetszését, érdemes elküldenie személyre szóló ajánlatkérését. Szakértőink valamennyi részlet ismeretében díjmentes ajánlatban fogják tájékoztatni Önt a konkrét kamattámogatott lakáshitelekről, kamatkondíciókról, valamint a hitelfelvétellel járó kiadásokról!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Tulajdonrész-kiváltásra igénybe vehető-e kamattámogatott hitel?
Testvéremmel 3 éve 50-50%-ban örököltünk egy lakást, az ő tulajdonrészének kiváltására szándékoznám a hiteligénylést.
Köszönöm!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x