Milyen feltételekkel kaphatok lakáshitelt vályogházra?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnék venni egy házat (vályog) Küngösön, melyet 5,1 millióra értékeltek fel. A házban minden közmű bent van. A faluban ilyen típusú házak 4,7-5,6 M ft-ért kelnek el.

Szeretnék 2 millió forint hitelt felvenni, de sajnos nincs kezesem. Munkahelyem van, több mint 20 éve egy helyen. Átlagkeresetem 142.000 forint. Szeretnék érdeklődni,hogy volna-e valami megoldás.

Segítségüket előre is köszönöm!
Árpád

Kedves Árpád!

Lakásvásárlási hitel felvételekor a bankoknak a vásárolandó ingatlanra vonatkozóan nincsen szerkezeti megkötésük. Lakáshitel tehát elvileg vályogházra is felvehető.

A fedezetül szolgáló ingatlan értékével szemben azonban vannak banki elvárások. Az ingatlanfedezet értékének el kell érnie legalább a 4.5-5 millió Ft forgalmi értéket, melyet a választott pénzintézet értékbecslője állapít meg.

Az értékbecslés kb. 30 ezer Ft-ba kerül. Ennek a díját a hiteligénylő elveszítheti, ha az ingatlan értéke nem éri el az adott bank által elvárt minimális értéket. Ennek elkerülése érdekében irodáinkban előzetes hitelbírálatot végzünk összehasonlító ingatlanadatok alapján. Ha tehát az adott ingatlan mégsem felel meg fedezetnek, akkor ez még a hitelkérelem benyújtása előtt kiderül. Az előzetes hitelbírálat elvégzése előtt az adásvételi szerződés megkötését sem javasoljuk, hiszen egy meghiúsult adásvétel esetén a foglaló kétszeresét veszítheti el a vevő.

Amennyiben a vályogház megfelelő értékű, 142 ezer Ft összegű jövedelmével kezes bevonása nélkül is felvehető a 2 millió Ft-os lakásvásárlási hitel.

A lakáshiteleket forint alapon nyújtják a pénzintézetek. Piaci kamatozású és állami kamattámogatású hitelkonstrukció egyaránt igényelhető erre a lakáscélra. A maximális futamidő meghatározásánál a bankok figyelembe veszik a hiteligénylő életkorát, mely a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet.

A lakáshitelek aktuális törlesztő részletének online kalkulátorunk segítségével otthonából is utánanézhet. A megadott hitelcélok közül válassza a Használt lakásvásárlást, adja meg a hitelösszeget és a kívánt futamidőt, majd kattintson a Kalkuláció gombra.

Ha a kapott törleszt részlet elnyeri tetszését és szeretne bővebben is tájékozódni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot állítanak össze Önnek!

Ha szeretné elvégeztetni az előzetes hitelbírálatot, akkor keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találja meg.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
17 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Vidéki vályogépitésü (1928) de stabil állagu házra mely Bankok adnak lakáshitelt

Kedves László,
Nem minden banknál fogadható el fedezetként a vályogház.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatót készítenek Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Vályogházra kehet kapni csokot?

Kedves Zsolt!
A vályog szerkezet önmagában nem jelent kizáró okot, ha az adott ingatlan minden egyéb tekintetben megfelel a CSOK követelményeknek.

Tiszteletem.
Lenne egy olyan kérdésem, ha téglaházra 6.4M Ft-ot kapnék a banktól, akkor vályogházra mennyit adnak ebben a felállásban?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Zsolt!
Ennyi információ alapján nem határozható meg a vályogházra adható hitelösszeg. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy melyik bank fogad el fedezetül vályog falazatú házat? Már meglévő vályog házunkat szeretnénk bővíteni, ehhez lenne szükségünk hitelre, de már az első banknál akadályba ütköztünk, mivel nem fogadták el fedezetül a vályog miatt. Pedig nem régi házról van szó, hanem teljesen újról.

Kedves Helga!
Bankpartnereinknél szerkezeti megkötés nélkül van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ingatlan megfelelő állapotú és rendelkezik lakásbiztosítással. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetik Önökkel az elérhető hitelkonstrukciókat!

Adnak-e hitelt vert falú ház vásárlására vagy felújítására? Ha igen, hol?

Kedves Asszonyom!
Az ingatlanfedezetre vonatkozóan szerkezeti megkötés nincs, így elvileg vert falú házra is nyújtható hitel, amennyiben annak értéke eléri a hitelintézetek által meghatározott minimális értéket, ami jellemzően 3,5-5 millió forint, további lakásbiztosítással is rendelkezik az ingatlan. A hitelképességet emellett nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Cím!
Ingatlanfedezetű hitelt szeretnék felvenni a tulajdonomban lévő vályogházra. A ház a 4 falát leszámítva teljesen fel lett újítva, a K&H bank mégis visszautasította mint fedezetként elfogadható ingatlan. Az indoklást sajnos pontosan a bank sem tudta megmondani.
Érdeklődnék, hogy ön szerint esetleg melyik banknál kaphatnék pozitív elbírálást, hol fogadnák el mint hitelfedezet.
Köszönettel,
Gabriella

Kedves Gabriella!
Kérdésére pontos választ a további ingatlanadatok ismeretében, előzetes értékbecslés után tudnak Szakértőink adni. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges.

Mennyi önerőre lenne szükség, ha 2.500.000 Ft-ot szeretnénk felvenni? Vályogházra vonatkozik tégla alappal?
Köszönöm.

Pályakezdőként szeretnénk vásárolni 1 használt vályogházat (melyet 6,5 millió Ft-ért árulnak) és kérdésem az lenne, hogy milyen feltételei vannak a hitelfelvételnek, illetve hogy vályogházra lehet-e felvenni egyáltalán hitelt.
A házat a jelenlegi tulajdonos 4 éve vette körülbelül, de a ház évek óta használatlan. A házban fürdőszoba nincsen kialakítva.

Kedves Ádám!
Bankpartnereinknél elvileg van lehetőség vályogház hitelezésére is, de az, hogy valóban felvehető-e az adott ingatlanra hitel, függ a finanszírozó pénzintézet értékbecslője által megállapított értéktől. Pontos választ tehát csak az értékbecslés után tudunk adni. Pénzügyi partnereinknél előzetes értékbecslésre is van lehetőség.

Szeretnék venni egy házat 2.000.000 Ft-ért, de nincs önerőm és csak 36.000 Ft-ot keresek meg a családi pótlék és árvaságit kapok 25.000 Ft-ot.
Hogyan tudnék így venni házat?

Kedves Szilvi!
2.000.000 Ft értékű házat egyik pénzintézet sem fogad el fedezetként, így sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.


17
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x