Milyen feltételekkel kaphatok fészekrakó hitelt?

Tisztelt Hitelnet!

31 éves alkalmazott vagyok havi 120 ezer nettó jövedelemmel. Élettársammal gyermeket várunk, ő még tanulói jogviszonyban áll. 3,5 millió Forint értékű ingatlant szeretnénk vásárolni önerő nélkül.

Szocpol bevonása tudomásom szerint nem lehetséges, mert az ingatlan nem az elmúlt két évben épült, hanem jóval régebben. Igazából a fészekrakó hitelprogram érdekelne és, hogy milyen feltételek szükségesek a hitelfelvételhez.

Ezúton is köszönöm a segítségüket.
Tisztelettel: Roland

Kedves Roland!

Fészekrakó hitel igénylése esetén is szükség van önerőre, ugyanis a vásárolni kívánt ház forgalmi értékének legfeljebb a 70%-a finanszírozható fészekrakó hitellel. A maradék 30%-kal saját erőként kell rendelkezni.

Hitelfelvétel esetén önerőként a készpénz vagy a kiegészítő ingatlanfedezet fogadható el. A plusz ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni, hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, ha az illető hajlandó részt venni a hitelügyletben.

A finanszírozási lehetőségeket, a legkedvezőbb lakáshitel törlesztő részlet lehetőségeket szűkíti egyrészt a megvásárolni kívánt ingatlan értéke. 3,5 millió forint értékű ingatlant ugyanis nem minden pénzintézet fogad el fedezetként. Másrészt pedig az a kormányrendelet, mely szerint használt lakás szerzéséhez valóban nem igényelhető szocpol.

Ha van módjuk kiegészítő ingatlan bevonására, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fészekrakó programon keresztül hitelt vettünk fel új ház építésére! Élettársi kapcsolatban voltunk, jelenleg külön élünk és szeretnénk, ha a volt párom részét a jelenlegi párom átvenné a hitelben, ezáltal őt kiléptetnénk és új félként jelenlegi párom venné át a tartozás 50 százalékát!
Kérdésem az lenne, van-e bármilyen járható út erre?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Tünde!
A fészekrakó hitel átvállalásának lehetőségéről a hitelnyújtó pénzintézetnél érdeklődhetnek.

Egyedülállóként lányom szeretne lakást venni. Igényelhet fészekrakót? Ha igen, akkor 7.500.000 Ft-ot szeretne. Mi lenne a konstrukció?
Köszönettel.

Kedves Éva!
Fészekrakó hitelre 35 év alatti házastársak, élettársak és gyermeket egyedül nevelő személyek lehetnek jogosultak. Ha lányának nincsen gyermeke, akkor sajnos nem jogosult fészekrakó lakáshitelre.
Javasoljuk, hogy az elérhető lakásvásárlási kölcsönök megismeréséhez töltsék ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban adnak tájékoztatást.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Én 28 éves vagyok, a párom 38 éves. Azt írták, hogy 35. életév alatt lehet igényelni a hitelt. De ez mindkét félre kell, hogy vonatkozzon? Nem vagyunk összeházasodva és még gyerekünk sincs, de tervezzük a babát. Igényelhető így a hitel?
Köszönöm előre is a választ!

Kedves Andrea!
Fészekrakó hitel igénylése esetén az élettársak, házastársak egyikének életkora sem haladhatja meg a 35. életévet, tehát mindkét félre vonatkozik ez a korhatár. Mivel párja 38 éves, így sajnos nem jogosultak e kölcsön igénybevételére még akkor sem, ha Ön 35 év alatti.
Az egyéb lakáscélú jelzáloghitelek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Tanácsadóink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

30 éves, három gyermeket nevelő anyuka vagyok. Nincs saját lakásunk. Szeretnénk. A fészekrakó hitelt és a szocpolt együtt felvehetnénk-e és milyen feltételek kellenének egy 8 milliós családi házra? Mekkora önerő kellene és mekkora hitelt kapnánk a használt lakásra?
Köszönöm.

Kedves Edit!
Használt lakóingatlan vásárlásához a szocpolt nem tudja igénybe venni. Fészekrakó hitel esetén a lakás forgalmi értékének maximum 70%-a vehető fel hitelként. A vételár fennmaradó részét önerőből kell pótolni, ha nincs lehetőség további ingatlanfedezet bevonására. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Azt szeretném megtudni, hogy 34 éves egyedülálló anyuka vagyok és használt lakást szeretnék vásárolni. A jövedelmem havi 140.000 forint, önerővel sajnos nem rendelkezem. Igényelhetek-e állami kezességvállalással hitelt? Érdekelne továbbá, hogy a szocpolt igényelhetem-e egy gyermek után és hogy ha igen, azt elfogadják-e önerőként?
Köszönöm!

Kedves Anett!
A szocpol használt lakás vásárlásához nem vehető igénybe.
Az állami kezességvállalás mellett nyújtott, úgynevezett fészekrakó hitellel a használt lakás vételárának maximum 70%-a finanszírozható, tehát 30% önerőre mindenképpen szükség lenne. Önerő vagy plusz fedezet bevonása nélkül sajnos nem tudunk megfelelő konstrukciót ajánlani Önnek.

35 év alattiak vagyunk a férjemmel. Van két gyerekünk. Én jelenleg gyesen vagyok, férjemnek 1 éve folyamatos bejelentett munkája van, nettó 72 ezer. Van egy telkünk, önerőből vettük, rajta kész az alap és a falak felhúzva.
Érdeklődnénk, hogy jogosultak vagyunk-e a fészekrakó hitélre és a szocpolra?

Kedves Csilla!
Ennyi információ alapján nem tudjuk megállapítani a fészekrakó hitelre és szocpolra való jogosultságukat. A fészekrakó hitel feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat.
Amennyiben a szocpol további igénylési feltételeinek is megfelelnek, akkor jogosultak lehetnek a támogatásra. Erről további részleteket ITT talál.
Amennyiben szeretnék megismerni az építkezés esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Jó napot!
Én egy állami gondozott voltam, így kaptam egy lakást az állambácsitól. Azt szeretnem megkérdezni, hogy mivel a testvéremmel vettük otthonteremtési támogatásból, így szeretném a tulajdonrészét megvásárolni, így kaphatok-e fészekrakó hitelt, hogy megvehessem tőle?
Köszönöm.

Kedves Kata!
Közeli hozzátartozótól történő lakásvásárláshoz fészekrakó hitel nem vehető igénybe. Erre a célra – megfelelő jövedelem esetén – piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Ha kitölti online adatlapunkat, Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit jelent az állami kezességvállalás.
Előre is köszönöm válaszukat.
Lilla

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy igényelhetünk-e a párommal fészekrakó hitelt, ha az egyikünk már elmúlt 35 éves?
Válaszát előre is köszönjük.
Üdvözlettel: Zsolt


18
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x