Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy férjemmel élek együtt egy házban, ami az ő nevén van, anyósomék a haszonélvezők, de mi el szeretnénk költözni és a szocpolra gondoltunk, hogy ez lenne a megoldás.

Most várom második fiamat, 8 hónapos terhes vagyok. Mi igényelni szeretnénk a szocpolt és házat szeretnénk venni, csak nem tudjuk mégis mi a teendő és a feltételek, ezért fordultam magukhoz, hogy tudnak-e nekem ebben segíteni, hogy mi lenne ezek után a teendőm.

Válaszukat várva előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Cs.-né

Kedves Asszonyom!

Szocpol csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, használt ház megszerzéséhez nem jár. Ha új házban gondolkodnak, akkor kizáró ok lehet a jogosultság vizsgálatánál a férje meglévő lakástulajdona. A szocpol igénybevételének ugyanis egyik feltétele, hogy a lakásszerzőknek és együttköltöző családtagjaiknak nem lehet lakástulajdona, eltekintve néhány kivételtől. A kivételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Amennyiben használt házhoz szeretnének jutni, akkor azt lakásvásárlási hitel segítségével tehetik. Ehhez önerőre is szükség van. Ha nem rendelkeznek készpénzzel, akkor önerőként elfogadható plusz ingatlanfedezet is – jelen esetben férje háza – ha az értékét tekintve megfelel a bankok elvárásának. 3 millió forint alatti ingatlan egyik pénzintézetnél sem fogadható el fedezetként, sőt a legtöbb banknál legalább 4,5-5 millió forint értékű ingatlanfedezet szükséges. Továbbá a férje tulajdonában lévő házat akkor lehetne bevonni a lakásvásárlásba, ha a haszonélvezők is hozzájárulnának ehhez és részt vennének a hitelügyletben.

A házvásárláshoz forint alapú lakáshitelt lehet igénybe venni. Ezeket a pénzintézetek piaci kamatláb mellett vagy állami kamattámogatással nyújtják. Államilag támogatott lakásvásárlási hitel esetén a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít az állam a futamidő első 5 évében. Arról, hogy melyik konstrukció mekkora havi törlesztő részlettel érhető el, honlapunkon tájékozódhat.

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, milyen hitellehetőségeik lennének, tudni kellene, hogy hol és mekkora értékű házat szeretnének vásárolni; rendelkeznek-e készpénzzel; ha nem, akkor hol található és mennyit ér a plusz ingatlanfedezet; mennyi az igazolt nettó jövedelmük; stb. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldhetik el, majd Hitelszakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek. Ez lenne tehát az első lépés. Ha találunk olyan hitelkonstrukciót, mely megfelel a lehetőségeiknek és elnyeri tetszésüket, akkor Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket a további lépésekről, teendőkről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egy ismerősöm szeretne megvenni egy 5 millió Ft-os ingatlant, ami 1978-ban épült, összkomfortos. Ő 40 év alatt van, munkahellyel rendelkezik. Jövedelme 90 ezer Ft + 5 gyerek után családi, gyes.
Kaphat-e szocpol támogatást? Van egy kb. 1,5-2 millió Ft értékű ingatlana.
Milyen lehetőségei vannak?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ágnes

Használt lakást vennék 6 millió Ft-ért. 2 gyerekem van, élettársam. Kölcsönök nincsenek. 25 éves vagyok. Havi 160.000 nettó jövedelmem van 4 éve.
Hogyan tudnám ezt a házat megvenni?

2012. 03. 01.-én vásároltam egy használt lakást úgy, hogy kettő hitel van rajta, így hitelátvállalással a két hitel összege 2.800.000 forint, a lakás pedig 3.500.000 forint, így 700.000 Ft fennmaradó összeget 2014. 04. 30-ig ha nem tudom kifizetni, ki kell költözni a 3 éves kisfiammal és az idős szüleimmel. Hitelt nem kapunk, mert más végett a feleségem bárlistára került. Mindketten dolgozunk, tudnák hitelt fizetni, csak nem adnak. Nem akarunk az utcára kerülni.
Kérem önöket, segítsenek valamilyen megoldásban.
Köszönöm.

Van hat gyermekünk. Szeretnénk használt lakást venni. Mik a feltételek? Én 24 éves vagyok, az élettársam 30 éves. Van lehetőség kölcsönre?

A kérdésem az lenne, hol és milyen feltételekkel juthatok használt lakás vásárláshoz hitelhez? A kiválasztott ingatlan Nyőgérben van, ára 3 millió forint. Én 900.000-1.000.000 Ft önrésszel rendelkezem. Fizetésem nettó 150.000 Ft, amiből 40% kerül levonásra gyerektartás címén. Tartozásom nincs, bérem folyószámlára utalják.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Cím!
42 éves vagyok, elvált, 2 gyerekkel. 15 éves tanul, 18 éves dolgozik. Jelenleg nem bejelentett élettársi kapcsolatban vagyok. Született 3. közös gyerekünk. Párom saját házában lakunk elég szűkösen. Párom dolgozik, én gyesen vagyok. Van-e lehetőségem szocpolt kihasználni használt lakásvásárlásra vagy esetleg hitelhez jutnék, ha gyesen vagyok?
Köszönettel.
Katalin

Tisztelt Címzett!
Érdeklődnék, hogy 110 m3-es családi ház megvásárlására (nem új), 3 gyermek esetén igényelhető-e szocpol? + Hitelt szeretnénk felvenni, hogy otthont teremtsek a gyermekeimnek. 4 órában dolgozom, bejelentett munkahelyen, az élettársam szintén rendelkezik bejelentett munkahellyel. Párom édesanyja velünk él, ő nyugdíjjal rendelkezik és anyagilag támogat minket.
Kérem mielőbbi válaszukat!
Köszönöm szépen.

2.000.000 Ft hitelt szeretnénk felvenni használt lakásra. A felvett kölcsönre feltehetően csak 1-2 évig lenne szükségünk, végtörlesztenénk /terv/.
Milyen lehetőségek vannak?
Köszönettel: Mónika