Üdvözlöm!

Szeretnék vásárolni egy használt lakást és ehhez szükségem lenne 2 millió Ft hitelre. Önerőm is van, nem vagyok fekete listán, munkaviszonyom is van. Olyan hitelre lenne szükségem, amit kb. 5-6 évig kell törlesztenem a 2 millió Ft-ot és fix törlesztővel a hitel végéig. Szóval, ha 6 évig, akkor az a 6. évben járjon is le. És ha lehetőségem adódik, hogy egyben vagy akár nagyobb összegben is kifizessem. NEM deviza, hanem forint alapú hitel érdekelne.

Mik lennének a feltételek, követelmények és ezeket egyben melyik banknál tudom megtalálni?

Előre is köszönöm a tájékoztatást és a kedvességét.
Üdv: Norbert

Kedves Norbert!

A törvény ugyan lehetőséget biztosít deviza alapú lakáshitel felvételére is, de a hazai pénzintézetek mindegyike kizárólag forint alapon nyújt kölcsönt. Így árfolyam kockázatból adódó többletfizetéstől semmiképpen nem kell tartania.

Bankpartnereinknél viszonylag hosszabb, 3, 5, illetve akár 10 éves kamatperiódussal is igényelhető lakáshitel használt lakás vásárlására. A választott kamatperióduson belül a hitelkamat változatlan, így ezen időszakban garantált a fix törlesztő részlet. Ezen időszakban tehát a pénzpiaci körülményeknek (például a jegybanki alapkamat emelkedése vagy csökkenése, illetve a változó kamatozású hiteleknél úgynevezett referenciakamatként alkalmazott Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb (BUBOR) változása), a hitelintézetek forrásszerzési lehetőségeinek, valamint a szabályozói környezetnek a változásai nem befolyásolják a törlesztő részlet összegét.

Emellett bankpartnereink egyikénél akár 20 éven keresztül is változatlan maradhat a törlesztő részlet. Ez jelenleg egyedülálló konstrukció a hitelpiacon. Ennél a terméknél a pénzintézet a hitel teljes futamideje alatt biztosítja a fix törlesztő részletet. A hitelkamat a pénzintézet által egyoldalúan nem módosítható.

Amit azonban tudni kell a hosszabb-rövidebb kamatperiódussal kínált lakáshitelekről az, hogy minél rövidebb az ügyfél által választott kamatperiódus, annál alacsonyabb az induló kamatszint. A hosszabb időre fixált törlesztő részletéért cserébe tehát magasabb kamatot fizet az adós. A rövidebb kamatperiódus kockázata, hogy a referenciakamat 3 havonta lehetséges változásával a törlesztő részlet is változhat - egyaránt csökkenthet és emelkedhet - 3 havonta.

A különböző kamatperiódussal kínált lakáshitelek kamatáról és várható havi törlesztő részletéről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes hitelkalkulációnkat online adatlapunk kitöltésével igényelheti!

Fix törlesztésű lakáshitel igénylésekor a lakáshitelek általános igénylési feltételeinek kell megfelelni, melyekről honlapunk részletes leírás olvasható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése