T. Címzett!

Mi 26 és 32 évesek vagyunk. Szeretnék használt házat vásárolni. Ki is néztünk egy családi házat, 3.000.000 Ft. Aranyos házról lenne szó. Az előző párkapcsolatomból van egy kislányom, aki 7 éves, a pici 20 hónapos, az a jelenlegi páromtól van. Mind a két gyermekre felvehetjük a félszocpolt? Tervezünk még egy babát.

Páromnak fix munkahelye van már 7 éve. Én gyesen vagyok a picivel. Sajnos önerőnk nincs. Fel tudjuk a félszocpolt használni önerőként?
Mekkora hitelre lenne szükségünk? A kamatmentes állami támogatást is szeretnénk igényelni.
Van lehetőségünk így ingatlant vásárolni?
Pontosan milyen feltételek kellenek a félszocpol illetve a lakáshitel felvételéhez?

Köszönöm.
Várom mielőbbi válaszát.
Tünde

Kedves Tünde!

Használt lakóingatlan vásárlásához félszocpol nem igényelhető. Ez a támogatási forma 2009. július 1-től megszűnt és azóta nem vezették be újra. Egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatást tehát nem tudnak igénybe venni használt ház vásárlásához, mert az csak új lakásszerzés (építés, vásárlás) esetén igényelhető.

Mivel félszocpol nem igényelhető és önerővel nem rendelkeznek, ezért a teljes vételárat, 3.000.000 Ft-ot hitelként kellene felvenniük. 3.000.000 Ft értékű ingatlant azonban pénzügyi partnereink nem fogadnak el fedezetként. A hitelből történő házvásárlás tehát csak úgy valósulhat meg, ha van másik - az előírásoknak megfelelő - ingatlan, ami fedezetként felajánlható. Olyan ingatlan is lehet fedezet, amely nem az Önök tulajdona. Erre vonatkozóan még hozzátartozói megkötés sincs, tehát nemcsak szülői ingatlan vonható be. Ahhoz, hogy 3 millió forintot fel tudjanak venni, legalább 6 millió forint értékű lakóingatlant kellene bevonni. Pontos számításokat az esetleges ingatlanfedezet ismeretében (érték, állapot, területi elhelyezkedés) tudnak Szakértőink végezni.

Lakáshitel igényléséhez legalább a minimálbér összegét elérő kereset szükséges. Párja munkavégzésből származó jövedelme mellett az Ön gyesből származó bevétele is figyelembe vehető másodlagos jövedelemként. További feltétel, hogy az igénylők adatai nem szerepelhetnek negatív tartalommal a BAR listán. Lakáshite igénylésének feltételeiről részletes leírást IDE kattintva talál.

Ha van lehetőségük megfelelő ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A lakáshitelek törlesztő részletéről előzetesen online hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lányom és férje bejelentett munkahelyen dolgoznak, bár a férj még nincs véglegesítve (a cégnél három év után adják meg a határozatlan idejű szerződést, ebből még pár hónap hiányzik) Két kiskorú gyermeket nevelnek, (2 és 7 évesek) a nagyobb a lányom előző kapcsolatából született. Eddig semmilyen kedvezményt, vagy támogatást nem vettek igénybe, saját ingatlannal nem rendelkeztek soha. Milyen támogatásban és milyen hitelben részesülhetnek használt ingatlan vásárlása esetén?

Használt ingatlant szeretnénk vásárolni, melynek értéke 6 Millió Ft, önerőnk nincs, de 2 gyermek után szeretnénk a Szocpolt igénybe venni. Az ingatlan összkomfortos, 80 nm-nél nagyobb. Én Gyesen vagyok (így ezt nem veszik figyelembe), párom 6 órásként van bejelentve, a bruttó bére 150-170 Ezer Ft között változó. Ilyen feltételek mellett tudnánk-e hitelt igényelni, akár jelzáloghitelt is?

Érdeklődni szeretnék, hogy a szocpolt igénybe lehet-e nekünk venni. A férjem május 03-án tölti be a 40-et és a lakásunkat az eszközkezelő vásárolta meg 26.000.000 Ft-ért. Van két gyermekünk. Mellé hitelt szeretnénk felvenni.
Várom a válaszát.
Üdvözlettel: Mónika

Üdvözlöm!
Benjámin vagyok és van egy 11 hónapos fiam és egy élettársam. Szeretnénk szocpolt fekvenni lakásvásárlásra, mert jelenleg egy 17 nm2-es szobában lakunk. Érdekelne, milyen hitelt keressünk. Kihez is forduljunk?

Tisztelt szakértő!
Kettő gyerekem van, szeretném használt lakásvásárlásra kihasználni a szocpolt, de az ingatlan értéke, amit meg szeretnék vásárolni, 2,5 millió Ft! De nincs önerőm. Hitelt tudnék-e felvenni, de nincs állandó munkahelyem.
Válaszát előre is köszönöm.

Szocpolt szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra, mivel van két gyermekünk. A szülők közül az anya még októberig gyesen van. Szeretnénk mindent megtudni az igénylésről, a törlesztő részletekről és hogy a gyermekek után mennyi a maximális összeg, amit fel lehet venni ilyen igény esetén? Élettársaknak mennyi ideje kell együtt élniük a szocpol igényléséhez?

Szeretnék érdeklődni lakáshitelről és a szocpolról. Várom hívását.
Köszönettel: Gábor

Erika vagyok, 23 éves vagyok, van 3 kiskorú gyermekem. Gyesen vagyok, alkalmi munkából élünk anyukámmal. Van-e lehetőségem?