Az, hogy milyen devizanemben érdemes szabad felhasználású hitelt felvenni, meghatározó kérdés volt az elmúlt években, s a megfelelő válasz is időről időre változott. A devizahitelek fénykorában a legtöbben a svájci frank alapú szabad felhasználású hitelt választották, jelzáloghitel és személyi kölcsön esetén egyaránt. Ennek oka az volt, hogy az alpesi devizában igényelhető kölcsönök rendelkeztek a legkedvezőbb kondíciókkal.

A pénzügyi válság hatására elszabadult árfolyamok miatt azonban a deviza alapon felvett kölcsönök egycsapásra a legkiszámíthatatlanabb konstrukciókká váltak, súlyos problémát okozva a szerződésszerű törlesztésben.

Fentiek következménye, hogy 2010 nyarától az állam jogszabály útján határozza meg, hogy milyen devizanemben nyújthatnak a pénzintézetek szabad felhasználású jelzáloghitelt.

A forint alapú szabad felhasználású jelzáloghitelek előnye, hogy nincsen árfolyamkockázat, így hosszútávon kiszámítható havi törlesztő részlet érhető el.

A szabad felhasználásra igényelt forinthitelek aktuális törlesztésének a honlapunkon lévő Hitelkalkulátorral Ön is könnyen utánanézhet. A kalkulációból pénzügyi partnereink legkedvezőbb konstrukcióit ismerheti meg. Amennyiben jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt szeretne igényelni, akkor a hitelcélok közül válassza a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” elnevezésűt, ha személyi kölcsönre gondolt, akkor pedig a „Személyi kölcsön fedezet nélkül” lehetőséget. A szabad felhasználású Hitelkalkulátor megjeleníti az adott konstrukcióra vonatkozó THM mértékét is.

A fedezet nélkül igénybe vehető szabad felhasználású hitelek devizanemét nem korlátozza jogszabály. A bankok többsége az ilyen típusú hiteleket is forint alapon kínálja, de van lehetőség az euró alapon történő hiteligénylésre is.

Kisebb összegű hiteligény, valamint ingatlanfedezet hiányában válassza a személyi kölcsönt, ha pedig nagyobb összegű szabadon elkölthető készpénzre van szüksége, akkor igényeljen szabad felhasználású jelzáloghitelt.

A Hitelnet irodáiban és Partnereinél egyénre szabott szabad felhasználású hitelajánlat is kérhető. Hiteltanácsadóink egy munkanapon belül ismertetik Önnel az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő szabad felhasználású hitelkonstrukciókat. Az ajánlatkéréshez kérjük, töltse ki online nyomtatványunkat!

A szabad felhasználású hitelek feltételeiről Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése