Tisztetl Hitelnet.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Ami most házam eladó Földesen 11.8 millió Ft-ért és szeretnék debreceni házat, ami olyan kb. 15-18 millió Ft-ba kerül. Havi fizetesem 125.000 Ft nettó, fogyatékossági támogatás 21 ezer forint és rokkantnyugdíj 44 ezer forint.

De 2 millió forint önerő az van és abból 15-18 millió forintos házat vásárolok. Ha a másik ház eladásra kerül, abból majd ki lehet fizetni az árat és abból a hitel csökkentésre kerül?

Várom a válaszát.
Üdvözlettel.
Gábor

Kedves Gábor!

A legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonyból származó jövedelem elfogadható hitelfelvétel során. (Ha esetleg határozott idejű a munkaszerződése, akkor bizonyos feltételekkel fogadható el.) A rokkantnyugdíjat abban az esetbenb tudják figyelembe venni a pénintézetek jövedelemvizsgálat során, ha a járadék folyósításának nincsen lejárata, tehát a rokkantség végleges, nem kell újabb felülvizsgálatra menni. A fogyatékossági támogatás nem tartozik az elfogadható jövedelemtípusok közé.

A vásárolandó ingatlanra - törvényi előírás alapján - forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez a finanszírozási arány - az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően - kisebb mértékű is lehet. 80%-os finanszírozással átalában megyeszékhelyeken, nagyobb településeken, városokban lehet számolni. A debreceni ingatlan esetében tehát - földrajzi elhelyezkedés alapján - működhet akár a maximáis finanszírozás is. Ehhez a jövedelemfedezettségnek is teljesülnie kell.

A jövedelemvizsgálat elvégzéséhez bővebb információkra lenne szükség. 15-18 millió forint értékű debreceni ház esetében - megfelelő jövedelemfedezettség esetén - sem lenne azonban elegendő a 2 millió forint önerő.

Több megoldás is lenne a hiányzó önerő előteremtésére. Plusz fedezetként bevonva a meglévő ingatlant növelhető a lakáshitel összege. A plusz ingatlanra külön hitelügylet keretében szabad felhasznlásású jelzáloghitel is igényelhető. Van lehetőség úgynevezezett áthidaló hitel igényevételérel is addig, amíg az eladásra szánt ingatlan nem kerül értékesítésre. Ebben az esetben csak kamattörlesztést kell fizetni, a tőke összege az ingatlan értékesítésekor egy összegben válik esedékessé. Továbbá esetlegesen személyi hitel igénylése is megoldható lehet.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt tudnak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Feleségemmel házat szeretnénk vásárolni 50-60 millió forint értékben. Önerőnk minimális, azonban a feleségem nevén van közös lakásunk, amelynek értéke 30-35 millió forint körül mozog. Ezen a lakáson még 3,4 millió forint hitelünk van.
Érdeklődnék, van-e lehetőség úgy hitelt kapnunk a házunk vásárlására (a vásárlás 100%-a), hogy jelzálogként a jelenlegi lakásunk is bekerül, és annak eladását követően a vételárat azonnal beletörlesztjük a hitelbe? Amennyiben nincs erre lehetőség, mi lehet a megoldás esetünkben?
Szíves válaszukat előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Ádám

Jó napot kívánok!
Érdeklődöm, hogy egy nagyobb összeggel tudnak segíteni házvásárláshoz? A pénzt egy összegben kamataival fizetném azonnal vissza, amint jelenlegi házamat el tudom adni. Házat szeretnék cserélni, megtakarításom egy ház árához csak minimális, vagyonom a jelenleg lakott házam. Jelenlegi ingatlanpiacot figyelve remélhetőleg gyorsan müködne az ingatlanváltás.
Köszönöm, válaszukat várom.
Róbert

Üdvözlöm!
Keszthelyen egy használt, átalakításra váró családi házat szeretnénk megvenni, de gyorsan kellene lépnünk, mert elég nagy az érdeklődés rá. Az ára 28 M Ft. A miénket meghirdettük, van is érdeklődés, valószínűleg rövidesen el tudjuk adni 50 MFt-ért.
Arra az időszakra szeretnék áthidaló kölcsönt, amíg a miénk értékesítéséből ténylegesen pénzhez jutunk! Bankszámla vezető bankom a K&H.
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönettel és üdvözlettel: Ferenc

Üdvözlöm!
Új építésű lakást szeretnénk venni, melynek ára 55 millió Ft. Van egy saját tulajdonú bp.-i lakásunk, melynek jelenleg kb. 28 millió az ára, de van még rajta 3,5 millió lakástakarék hitel, továbbá igénybe vennénk a 10+15 CSOK-ot és van kb. 5 millió megtakarításunk. Tehát elviekben az új lakás vételára rendelkezésre áll. Az új lakás vásárlásához 10% azonnali befizetésére, és további 40%, két hónapon belüli megfizetésére volna szükség. Viszont az első babánk tavasszal születik, emiatt még nem szeretnénk a meglévő lakásunkat eladni. Az első 10% részlet a megtakarításunkból lenne fizetve.
Az lenne a kérdésem, hogy volna-e olyan hitelkonstrukció, amellyel a meglévő lakásunk eladása nélkül kifizethetnénk a szükséges 40%-ot. A lakást várhatóan egy éven belül gond nélkül tudnánk értékesíteni.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv, Zsuzsanna